Connect with us

COVID-19

BRĐANIN SE LIJEČI U BEOGRADU ZBOG KOMPLIKACIJA OD KORONAVIRUSA; Božović kaže da je prebačen u dogovoru sa ministarkom zdravlja

Published

on

Zoran Brđanin, v.d. direktor Uprave policije, koji se nalazi se na liječenju od koronavirusa u Beogradu,  u teškom je zdravstvenom stanju, saznaje portal Luča nezvanično.

Protjerani ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović potvrdio je da je Brđanin prebačen iz Podgorice u Beograd radi liječenja od korona virusa.

Božović je za portal Borba rekao je da Brđanin u Beoegrad prebačen sinoć u dogovoru sa ministarkom zdravlja Crne Gore Jelenom Borovinić Bojović.

Razmatralo se da bude prebačen i na liječenje u Austriju.

Direktorka Kliničkog centra Ljiljana Radulović je kazala “Vijestima” da nikad nijedan pacijent koji se liječi od ovog virusa, na predlog te ustanove, nije poslat na liječenje vani.

“Po Pravilniku o slanju u inostranstvo Fonda za zdravstveno osiguranje, može se uputiti pacijent kome ne možemo da pruzimo dijagnostiku ili terapijsku proceduru na tlu Crne Gore, i to u ustanove koje se nalaze na listi inostranih ustanova sa kojima FZO ima potpisan ugovor. S tim u vezi, nijedan pacijent koji je bio obolio od kovida, nije upućen na liječenje u inostranstvo na teret Fonda, od trenutka od kada sam direktorka. U neslužbenim kontaktima sa kolegama u respiratornim centrima u Evropi, saopšteno nam je da nemaju kapaciteta za tretman osoba van svojih zemalja, jer su preopterećeni svojim kovid pacijentima”, kazala je Radulović.

Brđanin je u februaru imenovan za vršioca dužnosti direktora policije, a ranije je bio načelnik Centra bezbjednosti Kotor i savjetnik ministra unutrašnjih poslova.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije