Connect with us

COVID-19

CETINJE: Od ponedjeljka sedmična dežurstva i rad od kuće

Published

on

Foto: cetinje.me

Prijestonica Cetinje organizovaće od ponedjeljka sedmična dežurstva i rad od kuće, kako bi doprinijeli da se aktuelna epidemiološka situacija u gradu stavi pod kontrolu.

Kako su kazali iz Prijestonice, preporuka Ministarstva je da organi lokalne samouprave i javna preduzećima podijele zaposlene u dva tima, tako da nadređeni i najbliži saradnik ne mogu biti u istom timu.

“Nije dozvoljeno mijenjanje između članova timova osim u izuzetnim situacijama, a o svim izmjenama treba obavijestiti neposrednog rukovodioca. Rad je organizovan tako da sedmicu jedan tim radi od kuće, a drugi iz kancelarije. Nakon toga timovi se rotiraju”, naveli su iz Prijestonice.

Oni su podsjetili da je će Prijestonica raditi po ustaljenom radnom vremenu svaki dan od sedam do 15 sati.

Navodi se da su svi zaposleni u obavezi da budu dostupni putem mobilnih telefona i elektronske pošte u svakom trenutku tokom trajanja radnog vremena.

Iz Prijestonice su objasnili da se članovi različitih timova ne smiju sastajati i da se svi sastanci između članova dva tima održavaju onlajn ili putem telefona.

“Građanski biro Prijestonice Cetinje radiće sa strankama od deset do 12 časova. Interna komunikacija između organa lokalne samouprave i Građanskog biroa obavljaće se kao u redovnim okolnostima, od sedam do 15 Sati”, kazali su iz Prijestonice.

Navodi se da su zaposleni obavezni da obavijeste nadređenog u slučaju potvrđenog obolijevanja od COVID-19.

Kako su objasnili ista obaveza je i u slučaju obolijevanja njegovih ili njenih bliskih kontakata, kao što su članovi porodice.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije