Connect with us

COVID-19

DR ADNAN STRIKOVIĆ: Zašto je Vlada postavila Kineski zid za Statisovu donaciju?

Published

on

-Građani Crne Gore su iznad političara koji ih predvode. To je paradoks, ali je tako bar posljednjih 30 godina. Logično bi bilo da su građani izabrali najbolje ljude da ih predstavljaju. Ali izgleda u biranju se ne snalazimo baš najbolje – kazao je za Portal Luča dr Adnan Striković, ljekar iz Bijelog Polja.

Ovu konstataciju valja potvrditi primjerima. Kud ćemo očigledniji od aktuelnog pitanja nabavke vakcina?

Svjedoci smo da se građani Crne Gore uvijek masovno odazovu svakom apelu za pomoć u liječenju. Niko ne gleda vjeru, naciju, pol, društveni status ili političku pripadnost. Jedini interes je zdravlje čovjeka. Na drugoj strani, oni koje smo birali, biraju od koga će prihvatiti pomoć za liječenje svih građana.

Postavili su Kineski zid za Statisove kineske vakcine. Ne može se drugačije objasniti odbijanje donacije Petrosa Statisa, osim davanjem prednosti političkom rejtingu u odnosu na zdravlje građana. Smislili su u Vladi dobar izgovor, ali iako je dobar, to ipak ostaje samo izgovor.

Svako sa IQ 86 će lako shvatiti zašto su razlozi za odbijanje donacije besmisleni. Naročito u situaciji kada nijesmo počeli vakcinaciju, a ne znamo ni kada će se to desiti.

Dodatno zabrinjava ćutanje strukovnih udruženja ljekara i zdravstvenih radnika, ali i ćutanje skoro cjelokupne javnosti na sve to. Kad ćemo štrajkovati, ako i ovu priliku propustimo?

Mnogi ljekari i medicinski radnici su preležali koronu, neki nijesu uspjeli, ali tako je valjda moralo biti. Mi preostali, svakodnevno smo u situaciji da nas pacijenti koje smo juče pregledali, danas zovu da nam kažu da imaju pozitivan test na SARS CoV 2.

Da li u Vladi CG shvataju kako je otići sa posla kući svojoj djeci uz takvo saznanje, ili obići svoje stare roditelje? Ta agonija ne smije da traje ni dan duže nego što se mora. A ovo što radi Vlada Crne Gore se ne mora, ovo je njihov hir!

Da biste shvatili koliko je vrijeme bitan faktor u ovoj borbi, najbolje da pitate novoinficirane korisnike Doma starih u Bijelom Polju.

Namjerno se obraćam Vladi a ne Ministarstvu zdravlja, jer znam da Ministarstvo vodi doktor. A ne postoji doktor koji bi donio ovakvu političku odluku kojom se direktno ugrožava zdravlje građana.

Pozivam i Advokatsku komoru da razmotri da li postoji osnov za kolektivnu tužbu protiv Vlade Crne Gore ukoliko bude istrajavala u svojim političkim motivima, a na uštrb života i zdravlja svojih građana.

(Autor je ljekar iz Bijelog Polja)

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije