Connect with us

COVID-19

GLUŠAC: Situacija u Herceg Novom teška i neizvjesna, prijeko nam je potrebna pomoć

Published

on

Dr Glušac (FOTO: Radio Jadran)

Epidemiolog Doma zdravlja Herceg Novi Stefa Glušac kazala je da je situacija u tom gradu teška, naporna, složena i neizvjesna.

U Jutarnjem programu TVCG  istakla je da svakodnevno imaju veliki broj novooboljelih pacijenata od kovida, te da je veliki pritisak na sve službe Doma zdravlja i bolnice.

“Ovo isuviše dugo traje, jesmo na izmaku snage. Svakodnevno se pregleda izmešu 30 i 50 pacijenata”, istakla je Glušac.

Opuštanje stanovništva i popuštanje mjera je, smatra ona, glavni razlog zbog kojeg ponovo imaju trend rasta u broju oboljelih u tom gradu.

“Ne znam šta bi trebalo da se desi da bi postali svjesni da je ovo izuzetno nepredvidiv i težak virus, koji može da dovede do teških situacija i smrtnih ishoda kod mladih, srednjovječnih ljudi koji nemaju pridruženih bolesti”, rekla je Glušac.

Ukazala je da pacijenti često ne prijavljuju svoje kontakte, kako bi se ta lica stavila u samoizolaciju: “Nema neke saradnje u tom dijelu, dosta je teško, složeno i neizvjesno do kad će sve da traje, i do kad ćemo imati ovoliki broj zaraženih”.

Glušac je apelovala da se građani ne opuštaju i da poštuju mjere kao prvog dana, jer nažalost Crna Gora još uvijek nema vakcinu protiv korona virusa.

Na pitanje očekuje li pomoć Ministarstva zdravlja, Glušac je rekla da je ona i ranije bila najavljivana, ali da je nijesu dobili: “Prijeko nam je potrebna pomoć”.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije