Povežite se sa nama

COVID-19

KO ZAISTA NE POŠTUJE ŽRTVE KORONE?: Ministarka smrti u borbi protiv istine

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Nije lako ministarki smrti Jeleni Borovinić Bojović. Brojke joj ne idu u prilog još od dana kada je stupila na ministarsko mjesto, a potezi koje povlači predstavljaju je kao amaterku koja je sticajem neobjašnjivih okolnosti dobila ničim zasluženu poziciju u društvu.

Na stranu sada njena popovska provenijencija, CV u kome je najvažnija stavka da joj je đever važan lik u Crkvi Srbije, činjenica da je neuspješno liječila mitropolita okupatorske crkve u Crnoj Gori Rista Radovića…

Ministrka predugog prezimena i kao đon tvrdog obraza, kada se suočila sa neumitnošću narativa da je njena borba protiv pandemije katastrofalna, ipak je pokazala sposobnost da učini nešto što nije uspjelo nikome od njenih kolega za nepunu godinu.

U samo nekoliko sati nakon performansa koji je, očito, pogodio ravno u srž problema, ona je mobilisala kompletnu zdravstvenu javnost, seriju promašenih likova poput sa Kosova izbjeglog Dobričanina, do nemuštog direktora Jokića, da pokušaju braniti neodbranjivo.

Već je stigla i da javno zahvali kolegama koji su, po njenom tumačenju, “stali u odbranu profesije i cijelog zdravstvenog sistema“. Dobronamjerni kritičar, ipak će primjetiti da su njene kolege – oni kojima je ona šef i određuje im koeficijente, varijabile i povećanja plate – promašile temu.

Kao po komandi, svi su ponovili posve pogrešnu tezu da je 2231 par cipela ispred zgrade Ministarstva zdravlja bio “kritika zdravstvenih radnika” u Crnoj Gori. Ćerka Branka Radulovića čak je govorila o tome što bi se desilo kada bi ljekari na minut prestali da rade. Klasična zamjena teza.  

Jer, da je neko htio da iskaže nepoštovanje zdravstvenim radnicima, skup bi organizovao ispred KCCG, nekog Doma zdravlja ili Kovid centra.

Ne, doktorko JBB. Ovaj skup bio je posvećen Vama i Vašem krugu saradnika. Onima koji su ispustili uzde u borbi protiv virusa i dozvolili da naša brojka umrlih bude kao čitav jedan grad. Da postanemo crna mrlja na kovid mapi. Da u smrt pošaljemo one koji još nijesu morali mrijeti.

Ovaj skup bio je posvećen Vašoj nesposobnosti, Vašem neradu i neredu, Vašem davanju legitimiteta idiotskim porukama Crkve Srbije o tamjanu i molitvi kao najjačem oružju protiv korone. Posvećen je i Vašoj nemoći da premijera nagovorite da se vakciniše. Ili, makar, da ućuti i sa tako visokog mjesta prestane da glupostima koje lansira u mikrofone Vaših medija, daje legitimitet onima koji vakcinu posmatraju kao još jednu bjelosvjetsku zvjeru protiv srpstva.

Doktorko JBB: koliko je današnji performans pogodio temu, toliko ste je Vi promašili. Žena ste, oprostiće Vam se ako priznate da ste grešni jer ste nesposobni i nemarni. Smognite snage da priznate vlastiti poraz u borbi protiv kovida. Potpomognut Vašim ličnim primjerom nenošenja maske tamo gdje ste sugerisali narodu da je orkestar popova pod svodovima hrama, učinkovitiji od vakcine!

Crna Gora je deceniju žalila zbog 101 osobe poginule u zemljotresu, godinama zbog 45 poginulih u željezničkoj nesreći na Bioču. Zbog korone, usred Vaše borbe i silnih vakcina koje ste najprije odbijali, a onda se za njih grčevito borili, umrlo je 2231 ljudi! Bilo je dana kada smo na dnevnom nivou imali više umrlih nego jedna Rusija! Pa, sram Vas bilo! Umjesto da ćutite, Vi mobilišete ljude da brane što se braniti ne može!

Vrijeme je da odete. Vaše mjere su promašaj, Vaši potezi od ljetos i ne samo ljetos, učinili su da mnogi od nas izgube svoje najmilije. Vaš odnos prema donirnim vakcinama, ne daje Vam za pravo da nekome imputirate nespremnost za imunizaciju. Ni rat nas ne bi ovako desetkovao!

Kada mislite da se zaustavite? Nije li Crnoj Gori već previše crnijeh marama?

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
1 Komentar
Prijava
Notifikacija
guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
flamantes
flamantes
19.11.2021. 22:09

Ministarka genocida

Sponzor

Najčitanije