Connect with us

COVID-19

KOMANSKI MOST: Zaraženo 40 štićenika, kritično jedna pacijentkinja

Published

on

U Zavodu Komanski most trenutno je registrovano 40 korisnika koji su inficirani virusom korona. Većina njih je asimptomatična, stabilnog zdravstvenog stanja, kazala je za Jutarnji program psihološkinja u Komanskom Mostu Suzana Vojičić. Ona je dodala da su zaražena i četiri zaposlena, dok je jedna korisnica hospitalizovana na pulmologiji Kliničkog centra.

Vojičić je kazala da je zaraza prvo utvrđena u ženskom paviljonu gdje je inficirano 39 korisnica.

“U Zavodu Komanski most trenutno je registrovano 39 korisnica koje su pozitivne na virus korona. Većina njih je asimptomatična, stabilnog zdravstvenog stanja. Nešto manji broj sa blažom kliničkom slikom, dok je jedna korisnica hospitalizovana na pulmologiji Kliničkog centra”, kazala je za Jutarnji program psihološkinja u Komanskom Mostu Suzana Vojičić.

Prije nekoliko dana urađeno je testiranje i u muškom paviljonu Komanskog mosta i od 44 testirana korisnika, jedan je nalaz pozitivan.

„Riječ je o korisniku koji je bez izražene simptomatologije, koji je adekvatno zbrinut ui nalazi se u izolaciji“, kazala je psihološkinja.

Ona je kazala da su i zaposleni u Zavodu koji su zaraženi kovidom 19 stabilnog zdravstvenog stanja.

„Četvoro kolega je pozitivno. Napomenula bih da IJZ od početkja epidemije redovno sprovodi testiranja svih zaposlenih i korisnika kako bi se blagovremeno registrovali asimptomatski slučajevi i spriječilo širenje“, kazala je ona.

Zavod funkcioniše u tri smještajne jedinice, paviljona, tako da se uz neke manje reorganizacije funkcionisanje odvija neometano.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije