Connect with us

COVID-19

MINISTARKA ZDRAVLJA: Nemamo datum vakcinacije, učinili smo sve što je do nas

Published

on

“Mi smo kao zemlja i vlada sve uradili, u iščekivanju smo dolaska ruske vakcine i to zavisi od države Rusije i Sputnjik proizvođača. Datum kada će početi vakcinacija ne mogu da kažem” saopštila je ministarka Jelena Borovinić Bojović na današnjoj konferenciji za novinare.

Rekla je da su u toku pregovori sa Kinom, a da su sa Fajzerom takođe imali iscrpljujuće pregovore i da u tom slučaju, takođe, ništa više ne zavisi od Ministarstva zdravlja.

Borovinić Bojović je rekla da pitanje zašto nema vakcina prvenstveno treba uputiti bivšoj vladi.

Na pitanje da li je kao ministar podnijela prijavu protiv bilo koga iz bivše vlasti zbog “nečinjenja”, ona je saopštila da je kompletnu dokumentaciju koju su imali na raspologanju, predala tužilaštvu. Od tada nije kontaktirana od strane tužilaštva i nijedna prijava nije podnijeta.

“Ja ću biti posvećena zdravlju svih građana Crne Gore. Smatram da smo uradili i više od onoga što je bilo u našoj moći. Politikantstvo ne treba da bude opredjeljujuće za razvoj zdravstvenig sistema Crne Gore. Kao neko ko ne pripada nijednoj partiji, želim da napravim odmak od toga”, navodi ministarka.

Borovinić Bojović kaže da nijedna donacija nikada nije odbijena, a da li je moguća, to je drugo pitanje.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije