Povežite se sa nama

COVID-19

MINISTARSTVO ZDRAVLJA: Poziv medicinskim sestrama iz vrtića

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta je na zahtjev Ministarstva zdravlja uputilo dopis vrtićima i školama u kome pozivaju medicinski kadar da se, ukoliko žele, dobrovoljno jave da pomognu zdravstvu u borbi protiv koronavirusa.

Iz resora Vesne Bratić CdM-u je potvrđeno da je, imajući u vidu ozbiljnost epidemiološke situacije i potrebu za dodatnim angažovanjem medicinskog kadra u borbi protiv pandemije izazvane koronavirusom, Ministarstvo zdravlja uputilo zahtjev Ministarstvu prosvjete, nauke, kulture i sporta da se medicinski kadar kojem je trenutno smanjen obim radnih zadataka, a koji je zaposlen u vrtićima, stavi na raspolaganje zdravstvenom sistemu Crne Gore.

“S obzirom na činjenicu da Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta nema nadležnost u pogledu raspoređivanja medicinskog kadra zaposlenog u predškolskim ustanovama, obratili smo se zvaničnim dopisom direktorima vrtića, da kontaktiraju medicinske sestre u predškolskim ustanovama kako bi dobili njihovu saglasnost za privremeno raspoređivanje, u skladu sa zakonskim odredbama”, navode u ovom resoru.

Takođe, zatražili su, kažu za CdM, i povratnu informaciju o onima žele da se stave na raspolaganje Ministarstvu zdravlja u borbi protiv koronavirusa.

“Imajući u vidu izuzetno tešku sveukupnu situaciju izazvanu pandemijom, Ministarstvo iskazuje izuzetnu zahvalnost i duboko poštovanje prema svim pojedincima koji pružaju nesebičnu pomoć služeći opštem dobru”, navode iz Ministarstva.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije