Connect with us

COVID-19

DA LI JE VRIJEME DA MINISTARKA ZDRAVLJA PODNESE OSTAVKU?

Published

on

Institut za javno zdravlje danas je registrovao sedam smrtnih slučajeva i 565 novopozitivnih slučajeva zaraze koronavirusom u Crnoj Gori. Ministarka zdravlja ne zna kada će vakcine stići u Crnu Goru, a danima nas ubjedjuje da samo što nije počela vakcinacija. Niko ne zna sa sigurnošću ni sa kojim kompanijama i zemljama se vode pregovori oko kupovine, jer ministarka mijenja izjave iz dana u dan.

U međuvremenu je odbila donaciju od 10.000 vakcina kineskog proizvodjača Sinofarm vlasnika Adriatic propertisa i Universal Capital Banke Petrosa Statisa. Odbila je Statisovu donaciju jer je “dogovoreno da svaka nabavka vakcine ide direktim bilateralnim odnosima sa proizvodjačima, odnosno sa zemljama iz koje dolaze vakcine”.

Biće, ipak, da to ima veze sa činjenicom da je predsjednik Milo Đukanović saopštio da je Statis spreman da donira vakcine.

I dok joj vakcine koje bi donirao Statis nijesu bile dovoljno dobre ministrka je tražila pomoć od ministra zdravlja Srbije Zlatibora Lončara. Onog istog koji je govorio da u zdravstvenom sistemu Srbije nema mjesta za ljekare iz Crne Gore ukoliko ne znaju srpski.

Zdravlje je ustavna kategorija. Građani Crne Gore imaju ustavno pravo na zdravlje.

Zakon o zdravstvenoj zaštiti propisuje da građanin Crne Gore ima pravo na zdravstvenu zaštitu u skladu sa najvišim mogućim zdravstvenim standardima i dostignućima savremene medicinske teorije i prakse.

Da li je vrijeme da se ministarka zdravlja Jelena Borovinić – Bojović, pozove da podnese ostavku?

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije