Povežite se sa nama

COVID-19

POLICIJA: Zbog kršenja mjera uhapšeno 49 osoba

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Podgorička policija je od početka godine do danas, spovodeći kontrole poštovanja mjera Ministarstva zdravlja u cilju suzbijanja pandemije koronavirusa, podnijela 129 krivičnih prijava protiv 215 osoba zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

Od 215 osoba protiv kojih su zbog kršenja mjera podnijete krivične prijave njih 49 je uhapšeno. Među uhapšenima je 27 bezbjednosno interesantnih osoba.

“Najviše se u Glavnom gradu kršila mjera zabrane izlaska iz objekta stanovanja u propisanom vremenu, te će zbog kršenja ove mjere odgovarati 101 građanin”, saopšteno je iz Uprave policije.

Zbog kršenja mjere zabrane organizovanja privatnih skupova i veselja odgovaraće 88 osoba.

“Naime, 22 osobe su zatečene na svadbenom veselju, a ostale osobe su kršile mjeru zabrena okupljanja u objektima stanovanja licima koja nijesu članovi zajedničkog porodičnog domaćinstva”, kaže se u saopštenju.

Protiv 21 osobe podnijete su krivične prijave zbog obavljana ugostiteljske djelatnosti uprkos zabrani, a od navedenog broja 16 osoba je ovu mjeru kršilo u Opštini Tuzi.

Krivične prijave su podnijete protiv tri osobe zbog kršenja mjere samoizolacije.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije