Connect with us

COVID-19

TERZIĆ: U KCCG trenutno slobodno 10-12 mjesta

Published

on

Terzić (FOTO: Univerzitet Crne Gore)

“Brojke se mijenjaju. Svaki dan se pacijenti otpuštaju, novi primaju, a određeni pacijenti se šalju i u bolnice u okruženju tako da na današnji dan imamo do 120 mjesta u bolnicama u okruženja koje tamo možemo da smjestimo”, rekao je za TV Vijesti medicinski direktor KCCG Zoran Terzić.

Na bolničkom liječenju širom Crne Gore trenutno su 484 kovid pacijenta, što je najveći broj hospitalizovanih od početka epidemije.

Kako prenosi Televizija Vijesti, 122 pacijenta nalaze se u Kliničkom centru Crne Gore.

“Što se tiče slobodnih mjesta imamo 10, 12 mjesta s tim što se te brojke mijenjaju. Svaki dan se pacijenti otpuštaju, novi primaju, a određeni pacijenti se šalju i u bolnice u okruženju tako da na današnji dan imamo do 120 mjesta u bolnicama u okruženja koje tamo možemo da smjestimo”, rekao je za TV Vijesti medicinski direktor Kliničkog centra Crne Gore Zoran Terzić.

Za prijem covid pacijenata spreman je i dio stare Medicinske škole u neposrednoj blizini najveće zdravstvene ustanove u državi.

“Spremili smo pet bolničkih soba sa 30 kreveta za pacijente koji zahtijevaju lakši ili srednje teški tretman”, rekao je Terzić.

U međuvremenu, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Aleksandar Sekulić poziva građane da pozovu 1717 i zakažu termin vakcinacije.

“Sve građane, koji su iskazali interesovanje za vakcinaciju putem upitnika na sajtu covidogovor.me, kontaktiraće operateri za Call centra da im se nakon što dođe dovoljan broj vakcina ponudi termin i mjesto vakcinacije. Dakle, oni koji su popunili upitnik ne moraju da zovu Call centar”.

Do sad se prema podacima Minsiatrstva zdravlja za vakcinu protiv Covid-a 19 prijavilo nešto više od četiri odsto građana Crne Gore.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije