Connect with us

COVID-19

UMJESTO MINISTARSTVA, VAKCINE NAJAVLJUJE SNP: Prve količine vakcine trebalo bi da stignu sljedeće sedmice

Published

on

“Današnju insinuaciju poslanika SD-a Damira Šehovića da će Vlada Crne Gore, zbog privremenog finansiranja, ostaviti građane Crne Gore bez vakcina i ljekova, SNP CG smatra neprimjerenom i zlonamjernom, poručio je Dragan Ivanović, šef Kluba poslanika i potpredsjednik SNP CG.

“Prema našim informacijama, Vlada Crne Gore intenzivno radi na nabavci vakcina, pa bi prve količine trebalo da stignu u našu zemlju već sljedeće sedmice. U tom smislu, valjalo bi da poslanik Šehović odgovori na pitanje šta je Vlada u kojoj je on participirao uradila na planu nabavke vakcina, a poznato je da je novo rukovodstvo Ministarstva zdravlja zateklo prilično haotično stanje koje je ostavio njegov partijski kolega Kenan Hrapović. Takođe, gospodin Šehović se nije proslavio ni u resoru koji je vodio u bivšoj Vladi, pa bi bilo bolje da prokomentariše situaciju u prosvjeti i obrazovanju, umjesto što se bavi oblašću s kojom nema nikakve veze”, kazao je Ivanović.

SNP CG, kako dalje navodi, očekuje od svih da pokažu maksimalnu odgovornost u ovom teškom trenutku i da ne zbunjuju i ne plaše naše građane neprovjerenim informacijama i pričama „rekla-kazala“.

“Suzbijanje pandemije i ozdravljenje građana trebalo bi da bude cilj svih nas. Nadamo se da je i bivši ministar Šehović istog mišljenja i da će ubuduće i izjave davati u skladu sa tim”, zaključuje Ivanović.

Potpredsjednik Socijaldemokrata Damir Šehović odgovorio je na navode potpredsjednika SNP Dragana Ivanovića da su zlonamjerni i uznemiravajući navodi o tome da nema još vakcina i da je nabavka ljekova ugrožena od strane Vlade.

Kako je rekao Šehović, kašnjenje vakcina je notorna činjenica, jer dok je Srbija vakcinisala za par dana populaciju skoro kao čitava Crna Gora, Crna Gora, kako je naveo, ne zna ni kad vakcine stižu.

“Što se tiče mogućih problema sa nabavkom ljekova, na to nije građane Crne Gore upozorio samo Damir Šehović već i jedina za to mjerodavna institucija – Fond za zdravstveno osiguranje, u šta se svako, prostim listanjem portala danas mogao uvjeriti. Ili možda gospodin Ivanović misli da je Fond zlonamjeran i da namjerno, bez ikakve potrebe, uznemirava javnost”, dodao je Šehović.

“U krajnjem, ne znam ko vam piše saopšenja gospodine Ivanoviću, ali nemojte više braniti ministarku zdravlja formulacijom da “prema vašim informacijama vakcine stižu naredne nedjelje”. To znači, gospodine Ivanoviću, da je jedna politička partija upravo, nekakvim “svojim nezvaničnim informacijama” zvanično obavijestila građane o tome kad stižu njihove vakcine, a ne Ministarstvo zdravlja.

Kad je već SNP bolje informisan faktor, predlažem da gospodin Ivanović, kao neko ko je informisaniji od resora čija je to nadležnost, bude ministar zdravlja. Dakle, bolje više ne branite jedni druge, jer to u nedostatku argumenata najčešće nevješto radite”, zaključio je Šehović, dodavši:

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije