Connect with us

Vakcina

DPS: Ministarka prvo odbijala, a sada spaljuje vakcine koje su joj politički nepoželjne

Published

on

Jelena Borovinić Bojović, odlazeća ministarka zdravlja, ostavlja kovid centre bez antigenskih testova, bolnice i preuređene stare školske zgrade bez osnovnih antibiotika, donosi mjere koje ne poštuju ni njeni najbliži saradnici iz Vlade a o trošku svih građana uništava vakcine kojima ubrzo ističe rok trajanja – saopštili su iz Komisije za zdravstvo DPS-a.

– Iste one vakcine koje puna dva mjeseca nije željela da primi kao donaciju Slovačke jer su imale jednu veliku “manu”- donaciju je obezbijedio predsjednik svih građana Crne Gore. Veliki udarac na sujetu ministarke tako je postao veliki trošak za državni budžet. Pozitivno je jedino što je naknadom “pameću” i prihvatanjem donacije izbjegnut međunarodni skandal i još jedna blamaža Crne Gore kod evropskih partnera – navodi se u saopštenju, ističući da “taman kad pomislimo da je Vlada apostola dotakla dno i da ne može gore – dočeka nas novo “čudo neviđeno”.

– Sportisti Crne Gore su pred eliminacijom iz svih svjetskih takmičenja, da najokoreliji nacionalisti iz regiona preuzimaju rukovodeće pozicije u državnim institucijama, ministri sa svojim šefom se pričešćuju istom kašikom u jeku epidemiološke krize a jedini nevakcinisani evropski premijer “ubjeđuje” predsjednika SAD-a Bajdena da je vakcinacija vrlo značajna – navodi se u saopštenju.

Iz komisije ističu da ih ovo ne čudi jer “sve ukazuje da je ova Vlada krenula u srednji a ne u 21. vijek”.

– Ohrabrujuće je jedino što će puno brže, nego što pretpostavljaju, biti “bivša Vlada”. Biće to spas za Crnu Goru – ali ne i za njih. Jer ipak, neka djela ne zastarijevaju: odbijanje donacije vakcina i ne prihvatanje mjera predlaganih od strane IJZ su direktno prouzrokovali katastrofalne i tragične ishode koji su se mogli izbjeći. Crna Gora i Luksemburg imaju približno jednak broj stanovnika a premijer nam je obećao da ćemo imati jednak standard. Danas, za razliku od Luksemburga, Crna Gora ima 1.000 više umrlih zbog COVID-a i jednu “gospođu ministarku” – navodi se u saopštenju.

Ističu da umjesto blagovremenog prihvatanja donacije iz Slovačke,  promocije vakcina sa EU standardom koje sada skoro isključivo traže mladi ljudi jer žele da napuste ovakvu Crnu Goru, promovisanja treće “buster” doze,te  doniranja vakcina nekoj trećoj državi jer je u Africi samo 5 odsto građana vakcinisano,  Borovinić Bojović “organizuje lomaču kako bi uništila politički nepoželjne vakcine”.

– Neće ta vatra spaliti neznanje, ostrašćenost, politikanstvo već će plamen upravo sve navedeno do kraja osvijetliti. Ovu Vladu ni ostavke neće spasiti – zaključuje se u saopštenju.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije