Connect with us

Vakcina

MAŠKOVIĆ: Pozivam sve mlade da se što prije vakcinišu

Published

on

Predsjednik Centra za afirmaciju i razvoj mladih i član Savjeta za mlade Glavnog grada Miloš Mašković danas je primio prvu dozu vakcine Sinofarm protiv virusa COVID-19 i tom prilikom je pozvao sve mlade ljude da se što prije vakcinišu kako bi se vratili starom načinu života.

Prema posljednjim istraživanjima zainteresovanost mladih u Crnoj Gori za vakcinaciju protiv virusa COVID-19 nije na zadovoljavajućem nivou, pa je važno da se o imunizaciji govori u kontinuitetu kazao je Mašković. ,,Važno je da o imunizaciji govorimo što više, svojim primjerom trebamo podstaći mlade ljude da se što prije vakcinišu kako bi se što prije vratili starom načinu života. Mislim da je vakcinacija investicija u našu budućnost i zato sam se vakcinisao čim mi se ukazala prilika“.

Sa druge strane Mašković je izrazio nadu da će mladi u narednom periodu biti više zainteresovani za proces imunizacije, ali i da će se jednako čuvati i nakon što prime vakcinu. ,,Nadam se da će u narednom periodu biti veći broj mladih ljudi zainteresovanih za vakcinaciju. Svakako, ne smijemo zaboraviti da nosimo masku i držimo distancu nakon vakcinacije. Vakcinacija je samo još jedan vid zaštite. Moramo biti svjesni da rizici od zaraze postoje iako smo vakcinisani.“ kazao je on.

Mašković je ispred CARM-a i Savjeta za mlade Glavnog grada pozvao sve mlade ljude da se što prije vakcinišu i najavio konkretne aktivnosti tih organizacija po pitanju procesa imunizacije mladih protiv COVID-a 19 u Crnoj Gori.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije