Connect with us

COVID-19

CARM: Hitna reakcija zdravstvenih vlasti je neophodna

Published

on

Ilustracija CARM

Centar za afirmaciju i razvoj mladih pozvao je Ministarstvo zdravlja i Krizni medicinski štab da hitno reaguju i zaustave dnevne žurke ili omoguće njihovo održavanje uz poštovanje propisanih mjera. Ovih dana takve žurke organizuju se širom Crne Gore povodom novogodišnjih praznika.

Novogodišnji praznici jesu za odmor i razonodu, ali je upitno koliko je pametno opuštati se uz muziku uživo koja se ovih dana izvodi u kafićima i restoranima širom naše države, najviše u Glavnom gradu, a povodom novogodišnjih praznika, naveli su iz CARM-a.

Ono što je primjetno jeste da se propisane mjere za sprječavanje širenja zaraze Korona virusom masovno krše, a pojedini ugostitelji, kao i njihovi gosti ne mare za iste, ističu oni.

Dodaju i da se zaštitne maske uglavnom ne nose, distanca od najmanje dva metra se ne drži, a na stolovima uglavnom nema sredstva za dezinfekciju ruku, čemu svjedoče fotografije i video snimci koji već dva dana kruže internetom.

S tim u vezi, Centar za afirmaciju i razvoj mladih poziva Ministarstvo zdravlja i Krizni medicinski štab da hitno reaguju i spriječe održavanje dnevnih žurki ili da omoguće da se iste održavaju uz poštovanje propisanih mjera koje se odnose na obavezno nošenje maski u zatvorenom prostoru, držanje fizičke distance i sl.

Sa druge strane, oni apeluju na ugostitelje da zarad profita ne ugrožavaju živote građana Crne Gore i da razmisle da li je opravdano da njihovi objekti budu u potpunosti zatvoreni.

CARM se po ovom pitanju obratio Ministarstvu zdravlja i Kriznom medicinskom štabu, pa se njihov odgovor očekuje.

CARM je u septembru prošle godine pokrenuo kampanju ,,Zajedno protiv COVIDA” kojoj je osnovni cilj da preventivnim djelovanjem smanji širenje zaraze među mladima, a samim tim i širenje zaraze među drugim društvenim kategorijama.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije