Connect with us

Vakcina

VIŠE NEMA IZGOVORA: Stigla prva isporuka Fajzer vakcina

Published

on

Prva isporuka od preko 150 hiljada doza Fajzer vakcina dopremjena je danas u Crnu Goru. Na podgoričkom aerodromu kontingent je dočekala ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović sa saradnicima, kao i američka ambasadorka u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke, saopšteno je iz tog ministarskog resora.

Ministarka je kazala da je pristigli kontingent prvi od ukupno 152.100 Fajzer vakcina koje će dolaziti u Crnu Goru kontinuirano tokom trećeg i četvrtog kvartala

”Do kraja trećeg kvartala u Crnu Goru stići će preko 100.000, tačnije 100.620 Fajzer vakcina dok će u četvrtom kvartalu stići 52 000 hiljade Fajzer vakcina” pojasnila je Borovinić Bojović.

Ona se zahvalila ambasadorki Rajnke na solidarnosti i pomoći koju pružaju tokom pandemije i pozvala građane na vakcinaciju jer je, kako je kazala, “vakcinacija jedini siguran put za zaobilaženje bolnice, respiratora i najtežih ishoda COVID19 infekcije”.

Ministarkinom pozivu za vakcinaciju pridružila se i ambasdorka Rajnke.

”Kao prijatelji, partneri i saveznici ovoj zemlji, želim da naglasim da je vazno da se vakcinišete. To je dobro za vas, vaše prijatelje, porodicu, cijelu zajednicu”, poručila je Rajnke.

Pohvalila je napore Ministarstva zdravlja i Vlade Crne Gore u nastojanju da zaštite zdravlje svojih građana i naročito istakla važnost današnje isporuke za one koji žele da se vakcinišu Fajzer vakcinom.

Iz Ministarstva zdravlja podsjećaju, da je u cilju preduzimanja mjera za sprečavanje širenja virusa Covid19, bilateralnim dogovorima obezbijeđeno 152.100 doza Pfizer i BioNTech vakcina za građane Crne Gore.

“Isporuka vakcina odvijaće se u dvije serije. Današnja isporuka prva je u seriji planiranih isporuka koja će se odvijati na nedjeljnom nivou. Plan je da do kraja septembra bude isporučeno 100.620 doza vakcina, dok će u IV kvartalu biti ispručeno još 51.480 doza”, zaključuje se u saopštenju.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije