Connect with us

Društvo

ANTIFAŠIZAM: Danas je dan opštine Bijelo Polje

Published

on

Čestitike uputili predsjednik Đukanović i bivši premijer Marković - Foto: bijelopolje.co.me

Na današnji dan, 1945. godine, hrabri borci sedme crnogorske omladinske brigade oslobodili su Bijelo Polje od fašističke okupacije. Bio je to dan koji je označio slobodu!

Od tada se dan oslobođenja Bijeog Polja svečano obilježava kao Dan opštine  Bijelo Polje.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio jezbog toga čestitku predsjedniku Opštine Petru Smoloviću, predsjednici Skupštine Nemši Omerhodžić, odbornicima, svim građanima Bijelog Polja i učesnicima svečane sjednice uz najbolje želje za dalji uspješan rad.

“Praznik slavimo u znak sjećanja na herojske žrtve oslobodođenja grada, i poštovanja za sve one koji su doprinijeli pobjedi antifažizma i oslobođenju Crne Gore, u kojoj Bijelo Polje ima svoje zasluženo mjesto. Prepoznatljivo po svojoj multietničnosti i multikonfesionalnosti, Bijelo Polje nastavlja da istinski njeguje i brani najviše vrijednosti moderne, građanske Crne Gore”, navodi se u čestitki Đukanovića.

Raduje ga, kako kaže, da Bijelo Polje nastavlja da bilježi kontinuitet stabilnog i dinamičnog razvoja, unapređujući uslove za osjetno viši kvalitet života građana i realizaciju zacrtanih ciljeva. Prije svega misli na nastavak politike podsticanja razvoja preduzetništva i otvaranje novih radnih mjesta, posebno za mlade ljude.

“Za ovakav razvojni trend Opštine Bijelo Polje, zaslužna je odgovorna i posvećena lokalna uprava, koja u saradnji s Vladom i drugim institucijama na državnom nivou, doprinosi i sveukupnom napretku Crne Gore. Izražavam uvjerenje u nastavak dalje valorizacije potencijala bjelopoljskog kraja i strateških ulaganja koji će voditi bržem ekonomskom oporavku i razvoju grada i cijele sjeverne regije”, zaključuje se u čestitki predsjednika države.

I predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić čestitao je Dan opštine Bijelo Polje.

“Uvjeren sam da će lokalna samouprava i građani Bijelog Polja, uz punu podršku Vlade Crne Gore vaš grad učiniti mjestom za siguran život, sa dobrom perspektivom i obezbijediti napredak i životni standard ravan evropskom”, poručio je Krivokapić na svom twitter nalogu.

Njegov potpredsjednik Dritan Abazović saopštio je da će Vlada biti posvećena rješavanju onoga što najviše muči građane Bijelog Polja – nedostatak radnih mjesta i iseljavanje mladih i sposobnih ljudi.

“Na turističkoj mapi Crne Gore Bijelo Polje do sada nije bilo posebno atraktivno područje. Duboko sam uvjeren da će, adaptacijom Đalovića pećine, turizam u Bijelom Polju procvjetati, a da će ono postati lokomotiva razvoja sjevera Crne Gore. Grad sa prirodnim potencijalima i geografskom pozicijom kakvo je Bijelo Polje je predodređen da bude ekonomski centar šireg regiona”, kazao je Abazović.

Abazović je naglasio da je Bijelo Polje vjekovima bilo primjer multivjerskog i multinacionalnog suživota i da je to jedna od najvećih vrijednosti koje jedan grad može imati.

I bivši premijer i zamjenik predsjednika Demokratske partije socijalista (DPS) Duško Marković čestitao je građanima Bijelog Polja Dan opštine.

“Poštovani građani Bijelog Polja,  u svoje ime i u ime  DPS-a CrneGore čestitam vam Dan opštine.  BijeloPolje je u prethodnim godinama ušlo u razvojni ciklus koji je vaš grad vratio na mjesto koje mu pripada – mjesto ekonomskog i razvojnog središta Sjevera i multikulturne Crne Gore”, napisao je Marković na Twitteru.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije