Connect with us

Društvo

BOROVINIĆ BOJOVIĆ: Povratak ljekara u javno zdravstvo biće prioritet

Published

on

Na sastanku su razmijenjena iskustva o dosadašnoj saradnji: Borovinić Bojović sa sindikatom - Foto: Ministarstvo zdravlja

Povratak ljekara u javno zdravstvo i njegova mobilnost biće jedan od prioriteta u narednom periodu, poručeno je na sastanku ministarke zdravlja Jelene Borovinić Bojović sa predstavnicima Sindikata doktora medicine Crne Gore.

Na sastanku su razmijenjena iskustva o dosadašnoj saradnji, koja je, kako se navodi, bila na nezavidnom nivou, a konstatovan je veliki prostor za unapređenje i bližu povezanost strukovnog udruženja i Ministarstva, kao kreatora politika.

„Revidiranje i provjera zakonitosti modela saradnje između privatnog i javnog zdravstva, povratak ljekara u javno zdravstvo i njegova mobilnost će biti jedan od prioriteta u narednom periodu“, saopšteno je na sastanku.

Dodaje se da je, uvažavajući brojne izazove koji postoje u zdravstvenom sistemu, izazvane pandemijom koronavirusa, kao i naslijeđenim otvorenim pitanjima, “pružena ruka saradnje i pomoći u ostvarenju zajedničkog cilja”.

To je, kako se navodi, unapređenje zdravstvenih servisa za sve građane, podizanje kvaliteta pružanja zdravstvene zaštite, a potencirana je i neophodnost novog načina upravljanja zdravstvenim ustanovama.

Na sastanku je, kako je saopšteno, razgovarano o poboljšanju položaja zdravstvenih radnika i adekvatnom vrednovanju njihovog rada kroz povećanje zarada.

„Dogovoreno je da ova važna tema bude dio daljih pregovora sa kolegama iz resora finansija“, naveli su iz Ministarstva.

Saopšteno je da će Borovinić Bojović razgovarati i sa predstavnicima ostalih sindikalnih udruženja u zdravstvu.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije