Connect with us

Crna Hronika

AKCIJA “ZAMKA” (VIDEO): Nakon deset mjeseci istrage uhapšene 24 osobe za krijumčarenje dvije i po tone marihuane

Published

on

Službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije – Odsjeka za borbu protiv krijumčarenja droge su danas realizovali opsežnu policijsku akciju vođenu pod kodnim nazivom „Zamka“ u okviri koje su uhapšene 24 osobe, saopštila je Uprava policije. Terete se za krijumčarenje dvije i po tone marihuane.

Policija navodi da je akcija sprovođena deset mjeseci sa Specijalnim i Višim državnim tužilaštvom kao i sa međunarodnim partnerskim službama.

“U policijskoj akciji koja je realizovana u ranim jutarnjim časovima, lišena su slobode 24 lica, organizatori i članovi kriminalne organizacije koja se tereti za krijumčarenje velikih količina marihuane, iz pravca Republike Albanije, preko teritorije Crne Gore, ka zemljama regiona i dalje ka zemljama Evropske unije”, saopštila je policija.

U dosadašnjoj istrazi, presijecanjem krijumčarskih ruta koje su koristili pripadnici ove kriminalne grupe u 11 pojedinačnih zaplijena pronađeno je i oduzeto pola tone marihuane.

Ista grupa se teret za krijumčarenje dvije i po tone marihuane.

“U opsežnoj akciji koju je sprovodio Odsjek za borbu protiv krijumčarenja droga je učestvovalo 180 policijskih službenika – pripadnika Sektora specijalne policije, Stanice granične policije I Ulcinj, Centra bezbjednosti Bar, Centra bezbjednosti Nikšić, Centra bezbjednosti Herceg Novi, Centra bezbjednosti Podgorica i dr”, saopštila je Uprava policije.

Izvršen je pretres na 30 lokacija, a slobode su lišeni: S.U, A.K, I.LJ, M.R, D.K, B.I, A.M, I.K, D.D, S.Đ, D.M, E.N, N.V, M.K, P.K. svi iz Ulcinja, kao i I.P, B.P, T.P, R.K, S.V, S.M, P.D. iz Nikšića, R.P. iz Podgorice i Nj.V. iz Bara.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije