Connect with us

Crna Hronika

NIKŠIĆ: Pronađen heroin i poluautomatska puška

Published

on

Ilustracija: Shutterstock

Nikšićka policija je uhapsila I.Đ. (42) iz tog grada kod koga je pronašla četiri manja pakovanja heroina.

Prilikom preduzimanja službenih mjera i radnji I.Đ. je pružao aktivni otpor, kojom prilikom je jedan policijski službenik zadobio lake tjelesne povrede, kada su su prema I.Đ. upotrijebljena sredstva prinude – fizička snaga, saopšteno je iz Uprave policije,

O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac koji je naložio da se I.Đ. liši slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje. Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužiocu

Zbog heroina, policija je protiv I.Đ. ponijela prekršajnu prijavu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga.

Osim toga, nikšićka policija je, postupajući po naredbi sudije za istragu, izvršila pretres stambenih objekata i pokretnih stvari koje koristi član jedne organizovane kriminalne grupe M.Z. (21) iz Nikšića a koji se trenutno nalazi na izdržavanju kazne kazne zatvora u UIKS-u.

Prilikom pretresa policijski službenici su u kabini teretnog vozila ispod ležaja, pronašli poluatomatsku pušku i 318 komada municije različitog kalibra. O navedenom je obavješten nadležni državni tužilac koji će nakon vještačenja oružja i municije pravno kvalifikovati događaj.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije