Connect with us

Društvo

CRVENI KRST CRNE GORE: Uplaćeno skoro 40.000 eura za pomoć stanovnicima Hrvatske nakon zemljotresa

Published

on

Poster: ckcg.me

Crveni krst Crne Gore je povodom zemljotresa koji je pogodio Hrvatsku aktivirao žiro račun na koji je do danas uplaćeno 39.328,83 eura od građana, ali i privrednih i drugih subjekata.

– Veoma smo zadovoljni kako se odvija prikupljanje pomoći za stanovnike Hrvatske i ovim putem zahvaljujemo svima koji su do sada dali svoj doprinos. Ostale pozivamo da isto učine i podsjećamo da je broj žiro računa 520-5188-31, kod Hipotekarne banke. Pored uplate na žiro račun, donacije se mogu ostvariti i slanjem SMS-a na broj 15888 (cijena poruke je 1 euro). Prikupljena sredstva će biti proslijeđena Hrvatskom Crvenom križu, koji je od početka aktivan u pružanju prve pomoći, psiho-socijalne podrške i distribuciji interventne pomoći ugroženom stanovništvu, i konstantno prisutan na terenu -saopšteno je iz Crvenog krsta.

Crveni krst Crne Gore je u stalnom kontaktu sa Hrvatskim Crvenim križom, a prati i djelovanje Međunarodne federacije društava Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca (MFCK), koji zajednički koordiniraju i realizuju pružanje pomoći.

– Naša organizacija je iz sopstvenih sredstava za pomoć stanovnicima Hrvatske pogođenim zemljotresom opredijelila 3000 eura. Uplata na žiro račun ili slanje SMS-a su najbolji načini da pomognemo u datoj situaciji, jer će finansijska sredstva biti najpotrebnija za dugoročno saniranje posljedica zemljotresa. Ukoliko bude potrebe za drugim vidovima pomoći, naša organizacija je spremna da odgovori, u skladu sa svojim kapacitetima. Svakako ćemo javnost redovno informisati o načinima našeg pružanja podrške i mogućnostima za njihovo uključivanje – pojašnjeno je iz Crvenog krsta Crne Gore.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije