Povežite se sa nama

Društvo

DEMOKRATE: Nadležni da ispitaju kome je Hrapović davao novac iz budžeta

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Da ne zna za sklonosti bivšeg ministra Hrapovića ka bahatom ponašanju, neko bi mogao biti iznenađen saznanjem da je pojedinim nevladinim organizacijama dodijelio više sredstava nego što je zakonom o nevladinim organizacijama bilo dopušteno za projekte za borbu protiv side, tuberkuloze i malarije, ocijenjeno je iz Demokrata.
 
“Pozivamo nadležne da ispitaju i objave sve detalje u vezi sa ovim slučajem, na primjer da li su dodijeljena sredstva borbi protiv side, tuberkuloze malarije koristila više nego 23 neispravna respiratora borbi protiv Kovida 19”, navodi se u saopštenju.
 
Skandalozan podatak, kako dodaju, da je skoro 300.000 eura dodijeljeno dvijema nevladinim organizacijama, dok je za ostale tri NVO opredijeljeno svega 10% novčanih sredstava, još jednom ukazuje na činjenicu kako su, za vrijeme bivše vlasti, određeni pojedinci bili privilegovani.
 
“Kamo sreće da je ovaj slučaj incident. Ovo je ogledni primjer načina na koji je funkcionisala prethodna Vlada. Interesantno bi bilo utvrditi kako su se nevladine organizacije kojima je davano i preko iznosa sredstava koje su tražile oduživale bivšem ministru jer nas njihova praksa uči da oni nikada i nikome ništa ne daju bez protivusluge. Ova i sve ostale zloupotrebe položaja po kojima će Hrapović ostati upamćen moraju biti sankcionisane. Niko u Crnoj Gori ne smije biti iznad zakona i države”, zaključuje se u saopštenju.
Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije