Connect with us

Društvo

HUMANITARNI PROGRAM: Američka ambasada donira medicinske aparate za četiri bolnice

Published

on

Donacija OB Bar, Foto: gov.me/S.Matić

Američka ambasada, kroz humanitarni program Komande američkih kopnenih snaga za Evropu (USEUCOM), donirala je danas medicinske aparate Opštoj bolnici Bar, a narednih dana donacije iste vrijednosti i sadržaja biće uručene i za opšte bolnice u Pljevljima, Bijelom Polju i Beranama, ukupne vrijednosti oko 80 hiljada dolara.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane na taj način Sjedinjene Američke Države još jednom su potvrdile da su pouzdan partner i prijatelj Crne Gore.

Primajući donaciju u ime crnogorskog zdravstvenog sistema, koju čine EKG aparat i četiri monitora, državni sekretar Ministarstva zdravlja Veljo Čađenović je izrazio veliku zahvalnost američkom narodu, ističući da je solidarnost jedan od načina da se lakše izađe i svake krize, pa i ove izazvane pandemijom korona virusa, koja potresa cijeli svijet.

Čađenović je izrazio očekivanje da će se u narednom periodu saradnja sa Ambasadom SAD dodatno unaprijediti kroz zajedničke projekte i slične oblike pomoći crnogorskom zdravstvenom sistemu, koji umnogome doprinose podizanju nivoa kvaliteta zdravstevne zaštite naših građana.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije