Connect with us

Društvo

KADROVSKE KOMBINATORIKE: Bratić odredila četiri direktora Direktorata i sekretarku Ministarstva

Published

on

Ministarka prosvjete, nauke kulture i sporta Vesna Bratić odredila je krajem prošle sedmice svoje najbliže saradnike, među kojima najviše ima profesora engleskog jezika.

Za vršioca dužnosti generalnog direktorata Direktorata za tercijarno obrazovanje određen je profesor engleskog jezika i književnosti Danilo Alagić.

Istovremeno, Vlada je aminovala da vršilac dužnosti generalnog Direktora direktorata za evropske integracije i programiranje bude Goran Drobnjak, koji je takođe profesor engleskog jezika.

Doktorica bioloških nauka Ivanka Antović imenovana je za vršiteljku dužnosti  generalne direktorice Direktorata za nacionalne i EU programe, dok je takođe profesor engeskog jezika Safet Kalač određen za generalnog direktora Direktorata za obrazovanje i vaspitanje manjinskih naroda.

Za vršiteljku dužnosti sekretarke Ministarstva određena je Jovana Ostojić, specijalista pravnih nauka.

Vlada je na sjednici početkom aprila usvojila Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta, kojim je propisano da ta institucija ima 199 službenika i deset direktorata iz oblasti obrazovanja i kulture.

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) pokrenulo je izviđaj protiv ministarske prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesne Bratić zbog sumnje da je oštetila državni budžet za više od 15 hiljada eura.

Takođe, Ustavni sud će ispitati ustavnost navedene stematizacije. Podsjetimo, Bratić je predavala Engleski jezik i književnost na Elektrotehničkom fakultetu u Podgorici.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije