Connect with us

Politika

MIRNO OKUPLJANJE: Danas protest u Baru zbog odluka Bratić

Published

on

Protest građana biće organizovan danas, u 18 časova, ispred SC Topolica u Baru. Kako su naveli, traže ostavku ministarke prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesne Bratić.

Protest dolazi nakon naimenovanja, pa smjene Rade Višnjić sa mjesta vršiteljke dužnosti direktorice osnovne škole “Jugoslavija” u Baru.

Na društvenim mrežama je najavljen dolazak učesnika iz svih gradova Crne Gore.

Kotorani se okupljaju u 14.30 kod Doncića krivine, dok su Podgoričani polazak za Bar najavili za 16 sati, a prethodno okupljanje za 15 sati kod Krstovog grafita.

Na društvenim mrežama je objavljen i poziv građanima Nikšića da se pridruže protestu.

Okupljanje počinje u 14 sati na parkingu Željezare, dok je polazak zakazan za 15 časova.

Sjutra okupljanje na Cetinju

Grupa građana pozvala je građane Cetinja, bivše učenike, kao i sadašnje i bivše nastavno osoblje osnovnih škola “Njegoš” i “Lovćenski partizanski odred” i Cetinjske gimnazije da se pridruže građanskoj šetnji povodom neutemeljenih kadrovskih promjena u cetinjskim obrazovnim ustanovama.

Zborno mjesto je u ponedjeljak, 26. jula u 11 sati ispred Cetinjske gimnazije.

Nakon izraženih stavova, učesnici će se šetnjom uputiti ka zgradi Osnovne škole “Lovćenski partizanski odred” gdje će se, takođe, iskazati negodovanje povodom odluka o razrješenju rukovodećeg kadra.

“Šetnja se dalje nastavlja ka zgradi Osnovne škole “Njegoš” gdje će biti saopšteni zahtjevi građanstva Cetinja prema Vladi Crne Gore i Ministarstvu prosvjete, nauke, kulture i sporta povodom neutemeljenih i neargumentovanih smjena i obezbjeđenja kvalitetne obrazovne politike”, objavljeno je na duštvenim mrežama.

Tokom slobodne šetnje biće zamoljeni da govore prosvjetni radnici, bivši učenici, kao i građani/ke Cetinja.

“Šetnja ima karakter isključivo mirne i slobodne građanske aktivnosti svih građana bez obzira na nacionalno, vjersko ili političko opredjeljenje, nije motivisana bilo kojom stranačkom politikom ili organizacijom, niti je usmjerena protiv bilo kojeg građanina Cetinja”, piše u najavi.

Navedeno je i da će se tokom realizacije ovih aktivnosti poštovati sve propisane epidemiološke mjere.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije