Connect with us

Društvo

LEPOSAVIĆ: Uskoro temeljni ugovor SPC i Crne Gore

Published

on

Ministar pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimir Leposavić rekao je da je Srpska pravoslavne crkva (SPC) jedina tradicionalna crkva, odnosno vjerska zajednica, sa kojom država nije prethodno sklopila temeljni ugovor o saradnji, ali da će se “uskoro otkloniti i ta diskriminacija”.

“Ministarsto pravde, ljudskih i manjinskih prava, zajedno s pravnim ekspertima i predstavnicima Crkve, uspješno je obavilo dijalog i usaglasilo tekst budućeg sporazuma, pa su sada stvoreni svi uslovi da se ovaj sporazum potpiše”, rekao je Leposavić za Politiku.

Kako je naveo, imao je čast i posebno zadovoljstvo da učestvuje u tom dijalogu “jer su legitimna prava Crkve bila polazna osnova”.

“Predstavnici ministarstva i Vlade Crne Gore prekinuli su praksu ucjenjivanja Crkve, brinući prevashodno o tome da temeljni ugovor bude u skladu s Ustavom i pravnim poretkom Crne Gore. To je ujedno i najbolji primjer sekularnosti i načela odvojenosti crkve i države, koje se zasnivana razumijevanju i saradnji”, rekao je Leposavić.

Izvor: Beta

1 Comment

1 Komentar

  1. smokovac

    21.03.2021. at 08:31

    Bilo bi interesantno da Leposavić objasni svoj odnos prema SPC. Čime su ga vrbovali pa im je toliko odan? Ima li to veze sa boravkom u BG, Amfijem i boravkom u SAD? Vidim da se u komentarima pominje kao polukolašinac, pa kave veze ima sa Kolašinom? U svakom slučaju, skriveni životni put Leposavića, možda bi mogao da nam objasni mnogo iz ovoga što on radi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije