Connect with us

Društvo

LJAJIĆ: U eksploataciji rožajskih šuma Crna Gora oštećena za više desetina miliona eura

Published

on

Husein Ljaić - Foto: GP URA

U montiranim tenderima je samo u Ražajama, u poslednjih dvadeset godina, Crna Gora je ostećena za između pedeset i sto miliona eura, saopštio je član rožajskog odbora pokreta URA Husein Ljajić.

“Samo jedan od mnogobrojnih primjera pogubne politke pređašnje vlasti je eksploatacija šuma Crne Gore. U montiranim tenderima u poslednjih dvadeset godina samo u Rožajama, Crna Gora je ostećena za između pedeset i sto miliona eura. Pristup tenderima je bio kriminalan, pljačkaški i u organizaciji političkih komesara tadašnjeg režima”, saopštio je Ljajić.

Prema njegovim riječima, za neupućene građane dovoljan je podatak da je na sjeveru države šumsko blago, kroz montirane uslove i tendere, političkim komesarima režima ustupano po prosječnoj cijeni od deset do petnaest eura po kubiku, iako je realna vrijednost oko sedamdeset eura po kubiku.

“Godišnji priraštaj šumskog blaga samo na području Opštine Rožaje je bio oko četrdeset hiljada kubika. Račun je više nego prost, četrdeset hiljada kubika puta minimum pedesest eura pljačke po kubiku. Izračunajte”, kazao je Ljaić.

On napominje da je u okolnostima političkih dešavanja i povodom svakodnevnih zloupotreba nacionalnih osjećanja manjinskih naroda u Crnoj Gori, važno podsjetiti građane na realnost da žive u najvećim ekonomskim nejednakostima na prostoru Crne Gore.

“Danas isti politički profiteri, koji su voljom građana postali opozicija, maksimalno nastoje skrenuti pažnju ugroženog naroda sa teme kriminala i zloupotreba koje su činili u tadašnjoj garnituri vlastodržaca. Nastoje da usmjere pažnju građana ka nacionalnoj ili vjerskoj netrpeljivosti. Kako to da sadašnja opoziciju, koja je ostavila iza sebe velika dugovanja, pustoš i raseljnost naroda, a posebno manjinskog, nije našla načina da mnoge probleme koje sada konkretizuje riješi kad je imala apsolutnu vlast?”, ističe Ljajić.

Kaže da Rožajci znaju da sumnjivi i montirani tenderi, kao dvodecenijski mehanizmi pljačke sugrađana, budžeta opština i države, predstavljaju tamnu stranu novije rožajske istorije.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije