Connect with us

Politika

ABAZOVIĆ: Nova vremena traže nove ljude, odlazak članova političkog savjeta olakšao reformu stranke

Published

on

Foto: PrtSc CDM

Lider Građanskog pokreta URA i potrpredsjednik Vlade Dritan Abazović je u izjavi za medije, nakon proslave Dana nezavisnosti u Podgorici, kazao da je građanski koncept države ojačan “kroz GP URA koja u dominantnoj mjeri to personifikuje bez obzira što se tranzicija vlasti percipira na drugačiji način”.

“Ovo danas govori da je došlo do otrježnjenja subjekata koji nisu imali ispravan odnos prema državnim institucijama i da je to napredak i da niko više ne poaravlja pitanje ko je predsjednik. ko je premijer, hoće li ustati na himnu. To je dio pripagande”, kazao je Abazović.

Upitan o članovima političkog savjeta njegove stranke koji su je juče napustili, Abazović kaže da su “već mislili da idu u reformu u aprilu”.

“Zahvaljujem svima koji su dali doprinos i onima koji su mogli da daju veći doprinos, a nisu. Nova vremana traže nova ljude – svako treba da trči koliko može. Nemam ništa loše da kažem, to su moji prijatelji, percepcija da se razlikujemo oko nekih pitanja. Ali na podjelama 90-ih ne možemo da gradimo budućnost. Mi želimo pomirenu Crnu Goru, i da radimo stvari koje partije nisu ranije mogle sa urade”, rekao je on.

Na pitanje da li je urušen koncept GP URA i da li je pristao na ucjene drugih partija, Abazović je kazao da mu je žao načina na koji su stranku napustili članovi političkog savjeta.

“…Ali nas su čekale reforme, nama je olakšana situacija”, rekao je on.

On je kazao da je zadovoljan situacijom oko tužilačkih zakona.

“Spremni smo bili i na kritike. Predsjednik države ima pravo to da uradi (vrati zakon na ponovno odlučivanje), isto kao o slobodi vjeroispovijesti. Ali je to stvaranje konfuzije koja je nepotrebna. To je pokazatelj da nismo baš svi spremni na pravdu, on ponajmanje. Jer onima kojima je do funkcionalnih institucija trebalo bi da budu afirmativno nastrojeni prema zakonima koji mogu da pomognu da nađe inatirucije profunkcionišu”, rekao je Abazović.

 

1 Comment

1 Komentar

  1. Obrad Pavlović

    23.05.2021. at 21:57

    Zna to tako meni da se dogodi, da se bez vidnog razloga prisjetim nečega što i nije vrijedno pamćenja. Tako mi je odnekud iz dubine zaborava izronio priglupi narodnjak, koji glasi otprilike ovako:
    “Mito more Mito Mitanče
    crkni mi pukni dušmanče…”
    Ova novokomponovana stihoklepina prilagođena ovovremenom političkom trenutku, mogla bi da glasi:
    “Dritane more Drito Dritanče
    Pukni nam Crne Gore dušmanče…”
    Priznaćete zvuči priglupo, ali zar zaslužuje bolje.Pobjegoše od dušmančeta čak i oni koji su mu stranku osnovali, osipa mu se i poslanički klub, a on u svom stilu kaže kako je sve to dobro i da će to ojačati njegovu političku poziciju. Slijedeći takvu logiku najbolje će mu biti kad ostane sam. Tek tada će moći da bude potpuno relaksiran, ili možda plasdtificirano! Zašto pobogu plastificirano? – pitaće se neko… Pa lepše zvuči jer ima više slova, a značenje i onako nije bitno.Potapšaće Dritanče po ramenu onako pokroviteljski i mangupski mu namignuti Slaven Radunović i reći mu da je odradio sve što se od njega očekivalo, pa možda i malo više, ali mu je istekao rok trajanja kao nekom polutrajnom, suhomesnatom proizvodu, kao na primjer -čvarku Prvi put ću se složiti sa SrboSlavenom, a nadam se i pošljednji.A Dritanče je sam sebi kriv jer se bar mogao okrenuti oko sebe da vidi s kim čini Vladu. Nikad goru u istoriji Crne Gore, a konkuriše i za najgoru u istoriji cijelog čovječanstva?!Zaslužuje i da obori rekord u kratkotrajnosti i da što prije otkasa u zasluženi zaborav.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije