Connect with us

Društvo

MARKOVIĆ NAKON ODLUKE TUŽILAŠTVA: Lično ću pokrenuti postupak, zastavu ću braniti i životom

Published

on

Jelena Marković, predsjednica OO Liberalne partije Nikšić, nakon što je zbog isticanja crnogorske zastave napao vlasnik stana u kojem živi, a nezadovoljna odlukom Tužilaštva koje je utvrdilo da u događaju nema elemanata krivičnog djela, saopštila je da će lično pokrenuti postupak.

Ona je iznenađena da nema elemenata krivičnog djela u “upadu na stan, povredi privatnosti, ulasku u spavaću sobu, čupanju zastave uz riječi ‘ova si mi go*na okačila ođe’ što potvrđuje nepoštovanje državnih simbola, bahatosti, fizičkom kontaktu kroz grubo potiskivanje (guranje), zatim urlikanje, vrijeđanje i udaranje o stvari žene koja je sama u stanu nakon 22 h, a na snazi je mjera zabrane izlaska iz stana.”

Ona pita da li je bilo potrebno da joj vlasnik stana nanese teške tjelesne povrede da bi bio krivično procesuiran.

“Pitam se šta bi bilo da su moja malodobna djeca bila prisutna dok se sve odvijalo i kakve bi posljedice to na njih ostavilo? Kako bi reagovali i šta bi preživjela najmlađa kćerka od nepune 2 godine da je vidjela nepoznatog čovjeka od 2 metra koji se ovako ponaša prema njenoj majci? Kakav bi to bio šok za stariju djecu od 5 i 12 godina?”, navodi Marković.

Izuzetno je zabrinuta i pita se da li su njeni politički neistomisljenici imaju uticaj na tužilaštvo.

“Da li je tužilaštvo zažmurilo pred činjenicama jer je u pitanju skrnavljenje državne zastave? Da li je moguće da svi jednako ne posmatramo i ne osuđujemo nasilničko ponašanje i da ga i politički neistomisljenici ne osuđuju? Da li je zbog toga što sam Crnogorka u Crnoj Gori zanemareno da sam i žena koja je pretpjela nasilje?”, pita Marković.

Pita i gdje su moralisti, vjernici, organizacije i oni ostali koji su drugačijeg opredjeljenja od njenog da se oglase i osude taj događaj koji je, kako je kazala, pretrpjela žena koja se bavi javnim poslom.

“Da li tužilac nije imao pred sobom krivični zakonik ili je zaboravio na član 399 (nasilničko ponašanje) i da su na snazi mjere za suzbijanje opake bolesti i zaraze koje je donijelo Ministarstvo zdravlja? Nasilnik je bio u stanu sve dok je policija došla i privela ga i pred službenicima Uprave policije je ponavljao uvrede. Poštovani tužioče zar nije nasilnik I.B. povrijedio slobodu izražavanja nacionalne i etničke pripadnosti? Zar se ne radi o prinudi u ovom slučaju? Zar nije u ovom slučaju povrijeđeno moje ljudsko dostojanstvo, moja nacionalna pripadnost i povreda mog privatnog prostora i života?”, navodi Marković.

Smatra da je nasilno uklanjanje zastave koja je istaknuta na stanu u kojem živi povreda nacionalnih i ljudskih osjećanja i dostojanstva, a sami upad u stan, i nasilničko ponašanje, a uklanjanje državne zastave jasno ruženje ugleda Crne Gore.

“Poštovani tužioče, ako ovđe nema elemenata krivičnog djela onda možda ne važi za sve jednako krivižni zakonik Crne Gore, nego ‘srpskom svetu’ članove iz krivičnog pripisujete kao prekršajne delikte? Pošto tužilaštvo nije procijenilo događaj na način koji bi adekvatno kaznio počinioca a mene kao žrtvu zaštitio i pružio osjećaj sigurnosti, prinuđena sam da lično pokrenem dalji postupak uz angažovanje advokata. A ovu ću zastavu, ako to već nadležni neće, ja braniti i životom ako zatreba!”, zaključila je Marković.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije