Connect with us

Društvo

MEDIJSKI SAVJET: Nadležni da reaguju na prijetnje Filipoviću, imaju zakonski osnov

Published

on

Ugrožavanje ljudskih prava predstavlja opasnost ne samo za Ljubomira Filipovića, već za sve.

Medijski savjet za samoregulaciju najoštrije je osudio prijetnje i uvrede koje u posljednje vrijeme dobija politički analitičar Ljubomir Filipović i pozvao nadležne da hitno reaguju i da preduzmu sve da otkriju osobe koje su slale prijeteće poruke Filipoviću.

U Savjetu podsjećaju da se kulminacija napada desila prije dvije noći kada su na portalu IN4S tražili Filipovićevu adresu.

“Ovo inače nije prvi put da se preko pomenutog portala šalju prijeteće poruke. Atmosfera netolerancije koja je kreirana poslednjih mjeseci u Crnoj Gori osnažila je ekstremiste raznih vrsta da slobodno ispoljavaju netrpeljivost prema različitim nacijama, vjerama i mišljenjima”, ocijenili su u Savjetu.

Kako su istakli, u multietničkom i multikonfesionalnom društvu kakvo je crnogorsko, takvo radikalno ugrožavanje osnovnih ljudskih prava predstavlja opasnost ne samo za Ljubomira Filipovića, već za svakoga.

“Novi Zakon o medijima je definisao sankcije za ove situacije u kojima se grubo zloupotrebljavaju internet portali, tako da nadležni imaju zakonski osnov da reaguju u ovakvim slučajevima”, kažu u Medijskom savjetu za samoregulaciju.

Advertisement

Najčitanije