Connect with us

Društvo

MINISTARSTVO PROSVJETE, NAUKE, KULTURE I SPORTA: Netačne tvrdnje da prosvjetari nijesu uvaženi

Published

on

Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta, kao odgovorna institucija, otvoreno je za razgovor, vrednuje i razumije značaj saradnje i poštuje Sindikat prosvjete Crne Gore.

“U tom smislu, smatramo da je važno da istaknemo da su netačne tvrdnje, koje povremeno stižu sa različitih adresa, da prosvjetari, od strane našeg resora, nijesu uvaženi, da im nije odgovoreno na pozive ili da smo, kako navode, u više navrata odbijali da ih primimo radi razgovora i zajedničkog prevazilaženja izvjesnih problema”, ističu iz resora Vesne Bratić.

O ovome, tvrde, svjedoči niz sastanaka koje su predstavnici Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta održali sa Slobodanom Savovićem, predsjednikom Gradskog odbora Sindikata prosvjete i članom Glavnog odbora Sindikata prosvjete.

Posljednji ovakav sastanak, održan na zahtjev Sindikata, organizovan je u četvrtak 3. juna, 2021. godine, a u ime Sindikata prisustvovali su Savović i Stanka Vukčević, dok su, ispred Ministarstva, tačnije ispred nadležnih Direktorata, sastanku prisustvovale Marija Lalatović i Slavica Ilinčić.

“Na sastancima su razmatrane brojne teme od značaja za crnogorske prosvjetare, i Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta je pokazalo razumijevanje za potrebe Sindikata i prosvjetnih radnika. Kao što smo ranije istakli, Ministarstvo iznimno cijeni ulogu prosvjetnih radnika u našem društvu, i preduzima sve potrebne korake, u skladu sa okolnostima i mogućnostima, da uvaži njihove potrebe i pomogne im u prevazilaženju poteškoća sa kojima se susreću. U tom smislu, u najmanju ruku, smatramo začuđujućim istupe ovih adresa koje, očigledno, nemaju za cilj rješavanje problema već njihovo potenciranje”, ističe se u saopštenju.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije