Connect with us

Društvo

NOĆAS ISTIČU 72 SATA ZADRŽAVANJA: Tužilac dao prijedlog za određivanje pritvora dvojici momaka

Published

on

Državni tužilac Osnovnog državnog tužilaštva u Bijelom Polju podnio je Osnovnom sudu u Bijelom Polju predlog za određivanje pritvora za dva lica (E.D. i N.O.), kojima je ranije određeno zadržavanje u trajanju do 72 časa, a sve zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo nasilničko ponašanje na štetu lica S.S. iz Bijelog Polja, objavljeno je na sajtu ODT Bijelo Polje.

Riječ je o jednom osamnaestogodišnjaku i jednom dvadesetogodišnjaku, Edinu Dizdareviću i Nerminu Omeroviću.

Po navedenom predlogu odlučivaće sudija za istragu Osnovnog suda u Bijelom Polju, o kojoj odluci će javnost biti blagovremeno obaviještena, stoji na sajtu.

Iz Osnovnog državnog tužilaštva (ODT) u Bijelom Polju nijesu odgovorili da li su pronašli i saslušali sve učesnike incidenta u koji je umiješan i lakše povrijeđen novinar TV Vijesti Sead Sadiković.

Portparolka tog tužilaštva, tužiteljka Danijela Đuković, kazala je za Vijesti da izviđaj još nije završen.

“Radi zaštite interesa i efikasnosti vođenja postupka, ne možemo Vam dati druge informacije, s tim da ćemo Vas o daljem postupanju u ovom predmetu, blagovremeno obavještavati putem saopštenja koja objavljujemo na sajtu ovog tužilaštva”, napisala je Đuković.

Ona nije odgovorila da li su otkriveni svi učesnici incidenta, ko su oni, koliko ih je i kakva je odluka donijeta u odnosu na njih.

Zbog napada na Sadikovića policija je procesuirala dvojicu Bjelopoljaca – Edina Dizdarevića (18) i Nermina Omerovića (21).

Nakon incidenta u kom je lakše povrijeđen, Sadiković je rekao da je napadača bilo makar pet ili šest.

On je povrijeđen tokom patriotske auto-kolone u Bijelom Polju, kada je učesnicima skupa oteo crnogorsku zastavu.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije