Connect with us

Društvo

MI: Krivična prijava protiv Sadikovića i NN lica iz URA-e, sumnje na fabrikovanu aferu

Published

on

NVO Montenegro International podnijela je danas krivičnu prijavu državnom tužilaštvu protiv Seada Sadikovića i NN lica iz Građanskog pokreta URA zbog osnovane sumnje u izvršenje krivičnih djela u iz čl. 370 (Izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje), čl 398 (Izazivanje panike i nereda), čl. 399 (Nasilničko ponašanje), kao i iz čl. 24 (Podstrekavanje) i čl. 198 (Povreda ugleda Crne Gore) Krivičnog zakonika Crne Gore

“U subotu veče 20. marta 2021. godine u Bijelom Polju desio se incident čiji učesnik je pomenuti Sadiković, za koji postoji osnovana sumnja da je podstreknut od strane NN lica iz Građanskog pokreta URA sa namjerom da se izazove fabrikovana afera o ‘brutalnom napadu’ na lice koje je u svom profesionalnom životu novinar TV ”Vijesti”, kako bi se isti okarakterisao kao napad „crnogorskih komita“ na novinara ove TV kuće, o čemu svjedoči izjava i medijski izvještaji medijskog koncerna Vijesti, koje su u početku prenijeli i drugi mediji. Na osnovu svih dostupnih informacija, pomenuti Sadiković u incidentu nije učestvovao kao novinar, već kao običan građanin, koji je incident sam izazvao”, navodi se u prijavi.

Da se radi o brutalnoj laži i manipulaciji naknadno su pokazali video snimci iz Bijelog Polja na kojima se vidi da je Sadiković napao grupu mladih sa namjerom da incidentom sebe predstavi kao političku žrtvu učesnika patriotske vožnje koja se u to vrijeme dešavala u Bijelom Polju.

“Na osnovu sumnje da se radi o fabrikovanom događaju ukazuje i fotografija koja se pojavila na društvenim mrežama o navodnom susretu pomenutog Sadikovića sa svojim partijskim saborcima iz Građanskog pokreta URA istog dana, kao i lažni iskaz Sadikovića medijima o napadu na njega, što su opovrgli video snimci koji su se pojavili u javnosti”, dodaje se u prijavi.

Iz NVO Montenegro International ističu da medijsko spinovanje, sa namjerom da se napadač pretvori u žrtvu i fabrikovanjem incidenta protiv ”omraženih” patriotskih snaga koje, prema mišljenju koncerna Vijesti i Građanskog pokreta URA ”pospješuju maligni crnogorski nacionalizam”, ima za cilj izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje (čl. 370) i izazivanje panike i nereda (čl 398) Krivičnog zakonika Crne Gore.

Na video snimcima koji su se pojavili u javnosti jasno se vidi nasilničko ponašanje Sadikovića (krivično djelo iz čl. 399 iz KZCG) prema grupi mladih lica kojima isti praktično može biti đed.

“Da je pomenuti Sadiković izvršio i krivično djelo iz čl. 198 (Povreda ugleda Crne Gore) Krivičnog zakonika Crne Gore pokazuje screenshot sa Instagram profila njegovog sina na kome se državna zastava Crne Gore prikazuje kao ratni trofej njegovog oca protiv „komita“, dodaju iz Montenegro International.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije