Connect with us

Društvo

NOVA PRAKSA: NP Durmitor traži 400 eura od RTCG za snimanje kadrova Crnog jezera

Published

on

Foto: NP Durmitor

U Radio Televiziji Crne Gore neprijatno su iznenađeni gestom direktora Nacionalnog parka Durmitor koji je za snimanje kadrova Crnog jezera tražio novac, što se, kako ističu, do sada nikada nije dešavalo, piše Portal RTCG.

Kako ističu u menadžmentu RTCG, od direktora NP Durmitor Pera Popovića je, kako je to uobičajeno, tražena saglasnost da se naprave snimci dronom Crnog jezera, koji bi bili prikazani na muzičkom koncertu, 21. maja, koji se povodom 15 godina nezavisnosti Crne Gore organizuje na terasi zgrade TVCG.

“Direktor Popović je umjesto saglasnosti poslao fakturu za snimanje koja iznosti 400 eura. Neobičan gest, ako se ima u vidu da obje ustanove treba da rade na turističkoj promociji Crne Gore”, naglašavaju u RTCG.

Menadžment RTCG je poslao i dopis predsjednici Odbora Nacionalnih parkova Crne Gore Marini Jočić, ističući da su neprijatno iznenađeni postupkom direktora Popovića.

“Javni servis RTCG i Nacionalni parkovi Crne Gore na istom su zadatku promovisanja svoje države, turističkih potencijala i ljepota Crne Gore. Neobično je da u susret ovogodišnjoj ljetnjoj turističkoj sezoni direktor Popović ne prepoznaje značaj medijske misije i predstavljanja NP Durmitor kako stanovnicima Crne Gore, tako i našoj dijaspori širom svijeta. Bez obzira na ovakvo ponašanje vaših saradnika, RTCG ostaje otvoren medij za svaku saradnju sa Nacionalnim parkovima Crne Gore”, navodi se u dopisu RTCG upućenom Marini Jočić.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije