Connect with us

Društvo

POČELI OD BRATIĆKE: Spomen knjige za sve učesnike litija, sa Amfilohijevim potpisom

Published

on

Foto: hercegnovi.me

Božićne praznike obilježilo je, između ostalog, prisustvo najviših državnih zvaničnika, poslanika i opštinskih rukovodilaca na liturgijama SPC širom zemlje.

Tako su ministarska prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić i poslanica Danijela Đurović Božićnoj liturgiji u hramu Vaznesenja Gospodnjeg na Toploj, gdje su im uručene spomen knjige “Obnova manastira i svetinja u Crnoj Gori”, u znak zahvalnosti za učešće u prošlogodišnjim litijama i doprinos u borbi za odbranu svetinja, saopšteno je iz Opštine Herceg Novi.

Spomen knjige uručene su i predsjedniku Opštine Herceg Novi Stevanu Katiću, predsjedniku Skupštine opštine Nikoli Samardžiću, potpredsjedniku Opštine Milošu Konjeviću, poslanici u Skupštini Crne Gore i savjetniku predsjednika Opštine Nenadu Vitomiroviću, kao i prisutnim vjernicima, dodaje se u saopštenju.

Mitropolija crnogorsko-primorska će svakom učesniku litija u zemlji dodijeliti spomen knjigu, kažu sa potpisom i blagoslovom mitropolita Amfilohija. Pojašnjavaju da je desetak dana prije smrti Mitropolita Amfilohija dogovoreno da MCP svakom učesniku dodijeli spomen knjigu u znak zahvalnosti na pruženoj podršci tokom prošlogodišnjih litija.

U saradnji sa izdavačkom kućom „Svetigora“ štampano je preko 200.000 primjeraka, koje planiraju da podijele do Vaskrsa.

Kako je pokojni Mitropolit uspio sve da ih potpiše, nije saopšteno.

K.V.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije