Connect with us

Crna Hronika

PORODIČNO NASILJE: Otac dobio sedam, majka devet mjeseci zatvora

Published

on

Četvoro djece duži period je živjelo u disfunkcionalnoj porodici (ilustracija) - Foto: pixabay

Supružnicima, čije je četvoro djece smješteno u prihvatilište Doma bez roditeljskog staranja nakon nasilja u porodici početkom decembra, izrečena je kazna zatvora i ujedno im je i produžen pritvor, prenosi portal Bar. Djeca do daljnjeg ostaju u Domu “Mladost” u Bijeloj.

U prvostepenoj presudi sudija Osnovnog suda u Baru Tamara Spasojević osudila je Z.Đ. na sedam mjeseci zatvora, a D.G. na devet mjeseci. Djeca su smještena u Dom nakon što je suprug prijavio nasilje u porodici, a policija potom uhapsila oboje supružnika, kojima je tada postupajući sudija za istragu odredio pritvor do 30 dana.

Z.Đ. i D.G. su državljani Srbije sa boravkom u Baru. Četvoro djece, od kojih najmlađe ima tri, a najstarije 15 godina, duži period je živjelo u disfunkcionalnoj porodici.

“Duže vremena djeca su bila prepuštena sama sebi, zanemarivana od strane roditelja koji su u konfliktnim odnosima. Iznuđeno je bilo da djecu smjestimo u prihvatilište u Bijeloj. U ovom trenutku to je najbolje rješenje. Dugoročno, smatramo da bi rješenje bilo djecu smjestiti u hraniteljsku porodicu, ali nije poželjno ni razdvajati ih”, kazao je direktor Centra za socijalni rad Slobodan Đonović.

Nasilje u ovoj porodici nije se dogodilo prvi put. Naizmjenično su supružnici bili u “ulozi” nasilnika i žrtve, a djeca svjedoci nemilih scena brutalnosti. U porodičnoj drami koja se dogodila u decembru žena je supruga udarila letvom po glavi, a on nju prijavio policiji. Oboje su zbog nasilja u porodici poznati od ranije i policiji i nadležnim tužiocima i sudijama. Za sve vrijeme njihovog zajedničkog života koji traje posljednjih četiri-pet godina najstarije dijete najčešće je brinulo o mlađoj braći i sestrama.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije