Connect with us

Društvo

PORUKA IZ NJUJORKA: Bošnjaci neće ćutati dok nam uništavaju domovinu

Published

on

Esad Rastoder: Poziva sva udruženja dijaspore da prekinu kontakt sa novom vladom

“Našim mukama izgleda nema kraja. Naime, poslije izbora koji su se dogodili prije tri mjeseca, gdje je došlo do promjene vlasti i dolaska vlade apostola, mi u dijaspori samo ćutimo i ne možemo se načuditi šta se sve događa. Dajemo šansu radi demokratije i svijeta da nešto urade, a oni nas iz dana u dan uvaljuju u provaliju iz koje se ne bi izvukle ni bogatije države od naše Crne Gore, ” kaže za portal Luča Esad Rastoder, predsjednik Bošnjačkog saveza Crne Gore u Njujorku.

On navodi razloge zbog kojih bošnjačka dijaspora izražava rezervu prema novoj vlasti.

“Prvo, stvaranje ministarstava gdje nema ministarstva turizma, a mi smo turistička zemlja. To je prosto nevjerovatno, ili neznanje ili namjera.

Drugo: u Vladi Crne Gore jednonacionalni ministri su na zadatku zadovoljavanja velikosrpskih apetita, bez ijednog ministra iz manjinskih naroda.

Treće: nedopustvo je da u vladi budu ministri koji su kupili državljanstvo, a mi u iz dijaspore niti možemo birati,  niti možemo biti birani.

Četvrto: vlada je sastavljena iz crkvenih odaja SPC, u građanskoj drzavi.

Peto: laži i propaganda nove vlade da smo prošli kao spržena zemlja, a oni nas jos zadužuju za 750 miliona eura. Pitamo se ko je taj koji daje pare nekom ko je propao? “

Odluka o o ukidanju Montenegro Airlines-a, posebno je pogodila dijasporu.

“Ova kompanija je simbol veze naše dijaspore sa našom domovinom Crnom Gorom i oni nam i to ukidaju”, kaže Rastoder.

On upućuje apel u ime bošnjačke dijaspore u državi Njujork, koja broji 65 hiljada ljudi:

“Pozivamo cijelu dijasporu i gradjane u Crnoj Gori, da dignemo svoj glas i zaustavimo ovo zlo grupe neznalica bliskih SPC. Pozivam sva udruženja dijaspore  da prekinu svaku komunikaciju sa vladom Zdravka Krivokapica i svim ministrima u novoj vladi. “

Predsjednik Bošnjačkog saveza u Njujorku poziva sve patriote Crne Gore da 28. decembra dođu ispred skupštine i smijene takozvanu vladu eksperata.

2 Comments

2 Komentara

 1. P. Pobric

  27.12.2020. at 16:30

  Postovani gospodine,
  Zbog koda ste vi napustili voljenu domovinu u kojoj Bosnjaci nisu mogli zaraditi svoju koru hljeba? Ja sam neko ko se vratio da iz diaspore i dosla kuci da se borim za bolju zemlju, nisam cutala i najzad smo promjenili vlast. Dodjite kuci pa sa svima nama povratnicima radite da se stvari poboljsaju, a ne da kritikujete sadasnju vlast,koja je tu manje od mjesec dana, a cutali ste kada vas je prosle svojim nedjelovanjem naterala da trazite bolji zivot preko grane.

 2. Cgcg

  27.12.2020. at 17:21

  Bravo dolje srbijanski klerofasizam

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije