Povežite se sa nama

Društvo

SEKULOVIĆ: Bezbjednosna situacija komplikovana zbog političke polarizacije u društvu

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović kazao je danas da je bezbjednosna situacija u Crnoj Gori u kontinuitetu je stabilna, ali i komplikovana zbog polarizacije u društvu i izvorišta u političkim odnosima

“Što može relativno lako da promijeni svoju prirodu i dobije drugi oblik, što je čini posebno opasnom”, naveo Sekulović na sjednici Odbora za bezbjednost i odbranu Skupštine Crne Gore, gdje je u toku njegovo kontrolno saslušanje povodom bezbjednosne situacije u Crnoj Gori.

Sekulović je dodao da su bezbjednosne događaje nakon parlamentarnih izbori 30. avgusta okarakterisale tenzije koje su nastale kao rezultat političkog djelovanja.

“Takvo djelovanje duboko dijeli javnost. U tom periodu registrovani su napadi na vjerske objekte, raspirivanje vjerske i nacionalne mržnje. polarizacija građana, međusobni incidenti i okupljanja i auto-kolone” objasnio je Sekulović.

Prema njegovim riječima, registrovana su 152 okupljanja na kojima je bilo oko 133.000 građana. Karakteristično je to što su sva okupljanja bila neprijavljena i organizovana putem društvenih mreža.

Registrovano je, kako je rekao, 96 auto-kolona, uz konstataciju da je taj broj sada sigurno veći, kao i 56 drugih vrsta okupljanja, koja su u nekim situacijima dovodila do prekida saobraćaja.

“Kako se trenutna situacija, koja se ogleda u organizovanju auto-kolona, organizuje preko društvenih mreža, službenici Uprave policije su motrili profile na kojima se postavljaju obavještenja”, rekao je Sekulović.

On je rekao da je od koronavirusa trenutno oboljelo 73 službenika policije, dok se 28 nalazi u izolaciji.

 

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije