Connect with us

Društvo

SEKULOVIĆ: MUP će funkcionisati u skladu sa najvišim evropskim standardima

Published

on

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) će funkcionisati u skladu sa najvišim evropskim standardima i u potpunoj službi građana Crne Gore, poručio je resorni ministar Sergej Sekulović.

On je kazao da je misija MUP-a, koja se ogleda u odlučnoj borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije na visokom nivou i svih oblika kriminaliteta, punom poštovanju ljudskih prava, maksimalnoj transparentnosti i sređivanju biračkog spiska, uspješno realizovana u prvih 100 dana Vlade.

Sekulović je u video kampanji „Potpisujem“, koju povodom 100 dana rada realizuje Vlada, poručio da MUP neće ličiti i da misli da “već ne liči na ono na što su građani navikli“.

„MUP, kao jedan organ u kojem stanuje gro respresivnog aparata, će funkcionisati u skladu sa najvišim evropskim standardima, a to znači u potpunoj službi građana i građanki Crne Gore”, istakao je Sekulović.

Kako je naveo, u kadrovskom smislu, poštujući sve procedure i normative, došli su do novog menadžmenta Uprave policije.

“U koji imam puno povjerenje i za koji vjerujem da će biti snažan partner u ostvarivanju navedene misije“, rekao je Sekulović.

On je istakao da su reforme tek počele i da će se građani i građanke Crne Gore vrlo brzo uvjeriti koliko je snažna odlučnost i čvrsta njihova volja u tom pravcu.

„Policija i MUP djelovaće politički neutralno i u javnom interesu. I to je naša garancija. Gradimo povjerenje“, poručio je Sekulović.

On je kazao da je MUP već uradio jasne i konkretne korake.

Kako je naveo Sekulović, utvrđen je Predlog zakona o unutrašnjim poslovima, kojim stavljaju temelje kojim grade njihovu misiju, a to znači profesionalna policija, operativno nezavisna, merit sistem, jasan sistem obrazovanja, kroz koji može da se planira kadrovska politika.

“Ljudska prava, saradnja sa civilnim sektorom, Savjet za transparentnost, sve su to naši uspjesi u prvih 100 dana rada Vlade“, rekao je Sekulović.

On je istakao da je MUP inicirao Savjet za kontrolu biračkog spiska, „jer uređeno prebivalište, znači uređenu državu“.

„Ako tačno znamo koliko stanovnika živi realno na teritoriji Crne Gore, imamo ne samo sređen birački spisak, imamo jasnu platformu za vođenje bilo koje javne politike“, rekao je Sekulović.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije