Connect with us

Društvo

SKANDALOZNA I OPASNA PORUKA: CŽL – Ivanović podržao selektivne abortuse, poslanici ćutali

Published

on

Danas se u crnogorskom parlamentu mogla čuti sramna izjava i istovremeno nedostojna poslanika kao predstavnika svih gradjana/ki Crne Gore, koja se odnosi na reprodukciju i pravo da se izabere pol đeteta, navodi u reagovanju Crnogorski ženski lobi

Naime, šef poslaničkog kluba SNP-a Dragan Ivanović kazao je danas u Skupštini, između ostalog, i da svaki građanin ima pravo da utiče na pol svoje djece.

“Jedan kolega poslanik reče da se u Crnoj Gori sve manje rađa ženske djece. To je neki projekat koji ja ovako iskreno osuđujem, ali to je ono što je pravo svakog građanina da on utiče na reprodukciju i pol svoje djece. Normalno tehnika je danas u Crnoj Gori i u svijetu takva da i to može da se dešava”, rekao je Ivanović.

“Ovom izjavom šef poslaničkog kluba SNP-a Dragan Ivanović podržao je javno selektivne abortuse, koji predstavljaju već duže vrijeme veliki problem za Crnu Goru, jer se odabirom pola rađa sve manje ženske đece . Da stvar bude još gora izjava poslanika Dragana Ivanovica u crnogorskom parlamentu nije naišla na osudu poslanika/ica vec je ćutanjem i nereagovanjem prihvaćena i time dodatno osnažena: višestruka diskriminacija i urušavanje ženskih ljudskih prava, iskazano seksističko shvatanje uloge ženske đece i ženskog pola u porodici i društvu uopšte.

Crnogorski ženski lobi smatra sa je izjavom podrške selektivnim abortusima poslanika Ivanovića i  nereagovanjem svih u parlamentu  iskazan jasan stav favorizovanja muških patrijarhalnih i retrogradnih principa prema vrijednostima žene i ženske đece.

“Po ko zna koji put u crnogorskom parlamentu dodijeljena je “uloga” ženskom polu kao manje vrijednom , koje ce i na svijet doći u mnogim slučajevima jedino ako to odluči muška glava porodice!”

“Poslanik i šef poslaničkog kluba SNP-a Dragan Ivanović i cjelokupni parlament danas su izjavom i ćutanjem na izjavu, poslali veoma opasnu i konzervativnu poruku mladim ljudima budućim roditeljima, da je odabir pola đeteta pravo svakog građanina da on utiče na reprodukciju i pol!” navodi u saopštenju CŽL.

One podsjećaju da poslanici treba da znaju, da se sva domaća i međunarodna legislativa zalaže “protiv svih oblika diskriminacije žena i ženske đece”.

“Politika se ne može voditi preko života žena, ponižavanjem i ograničavanjem ženskih ljudskih prava, kao nedjeljive cjeline univerzalnih ljudskih prava, ” zaključuju u reagovanju.

 

 

1 Comment

1 Komentar

  1. Breeee

    25.05.2021. at 00:20

    To je Dragan Ivanović. Nepatvoreni.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije