Connect with us

Društvo

SNP: Propisno kazniti autora karikature Vesne Bratić

Published

on

Socijalistička narodna partija (SNP) apeluje na Vladu Crne Gore i na nadležne da otkriju “crtača” karikature ministarke prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesne Bratić koja kruži društvenim mrežama i kazne propisno, kako bi bio primjer onima koji namjeravaju da nastave istim putem, navodi se u saopštenju.

SNP, kako su kazali, najoštrije osuđuje histeriju koja je uhvatila one koji su protiv nove vlasti i koji na svaki način pokušavaju da unize i ponize one koje je narod izabrao 30. avgusta na parlamentarnim izborima.

“Naime, već neko vrijeme društvenim mrežama kruži neprimjerena i vulgarna ilustracija koja u najgorem svijetlu prikazuje najprije ženu, u ovom slučaju ministarku Vesnu Bratić. Ovo nedjelo se ne može nazvati karikaturom , kako pokušavaju da je opravdaju vladomrsci, jer karikatura predstavlja umjetničko djelo, a ovo je najprizemnija fotomontaža ili jeftina ilustracija s namjerom da uvrijedi i ponizi. U ovom slučaju ministarku Bratić i sveštentstvo naše crkve. Čak bi i čuveni francuski satirični list Šarli Ebdo ‘ovo’ nazvao gadošću”, kazali su iz SNP-a.

Očekuju da će nadležni državni organi reagovati.

“Ovakvo ponašanje je prevršilo svaku mjeru i granicu dobrog ukusa. Ne želite podjele, ne želite mržnju, a sami ih izazivate”, navodi se u saopštenju.

SNP apeluje na nadležne da otkriju “veselog crtača” i kazne ga propisno, kako bi bio primjer onima koji namjeravaju da nastave istim putem, da to ne mogu činiti.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije