Connect with us

Društvo

SRZENTIĆ PORUČILA: Šofranac pokazao profesionalnost i lojalnost profesiji

Published

on

Uvrede i verbalni napadi na novinara ne smiju da budu ponašanje koje se toleriše i još jednom nas opominju da kao država moramo preduzeti dodatne mjere da zaštitimo integritet svakog pojedinca, saopštila je ministarka ministarka javne uprave, digitalnog društva i medija. Ona je osudila sinoćne uvrede na račun sportskog novinara Televizije Crne Gore (TVCG) Nebojše Šofranca.

“Novinar Nebojša Šofranac je sinoć pokazao profesionalnost i lojalnost profesiji u kojoj je decenijama izvještavao sa najvažnijih sportskih i drugih događaja. Zahvaljujem mu na iskazanoj smirenosti koja nije podstakla još veće tenzije i podjele u društvu”, napisala je Srzentić na Tviteru.

Istakla je da će mandat posvetiti tome da svi novinari i novinarke u Crnoj Gori imaju jednak tretman i da se osjećaju slobodno i bezbjedno da obavljaju svoj posao, ali i, kako je navela, podizanju svijesti građana i građanki da je napad na novinare i novinarke napad na slobodu govora i demokratiju.

“Kroz Kontinuirani dijalog nastavljam razgovore sa predstavnicima medija u cilju unapređenja ambijenta za rad i djelovanje medija, medijskog tržišta, te unapređenja položaja i uslova za rad novinara i novinarki”, poručila je Srzentzić.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije