Connect with us

Ekonomija

SRZENTIĆ: Proces fiskalizacije cilj unaprijeđenja digitalnog društva u Crnoj Gori

Published

on

Ministarka javne uprave, digitalnog društva i medija Tamara Srzentić, potpisala je danas Memorandum o razumijevanju i saradnji sa udruženjem ICT Cortex i kompanijama Codeus, Logate i Data design, a sve u cilju unaprjeđenja i podsticanja razvoja digitalnog društva u Crnoj Gori, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Kako su naveli iz Ministarstva, prepoznajući zajednički interes da se pruži podrška crnogorskoj privredi u procesu elektronske fiskalizacije, posebno preduzetnicima i malim privrednicima, članice ICT Cortex-a: Logate, Codeus i Data Design obezbijedile su besplatne pakete za sve PDV obveznike, koji u okviru svog poslovanja imaju isključivo bezgotovinska plaćanja, promet do 30 hiljada eura mjesečno i do deset bezgotovinskih faktura na mjesečnom nivou.

Napominju da pomenuti besplatni paketi, u okviru projekta eFaktura, koji Ministarstvo realizuje zajedno sa ICT Cortex-om, biće dostupni privrednicima na period od 12 mjeseci.

„Nastavljamo da radimo na modernizaciji javne uprave i digitalizaciji usluga koje pružamo građanima i privredi, pa je saradnja sa udruženjem ICT Cortex i njegovim članicama još jedan dokaz da samo udruženim snagama možemo pospješiti digitalni razvoj Crne Gore. Zahvalna sam ICT klasteru na podršci koju nam pružaju na putu ka digitalnoj javnoj upravi”, saopštila je Srzentić.

Izvršni direktor udruženja ICT Cortex Tarik Zaimović osvrnuo se uspješnu saradnju sa državom u domenu digitalizacije.

„Za tri mjeseca postojanja, ICT klastera Cortex pokrenuo je pozitivan talas promjena, a u domenu digitalizacije se već pokazao kao snažna podrška državi, a potvrda tome jeste i ovaj projekat u kojem su uključene naše člance Logate, Codeus i Data Design. Izuzetno nam je drago što Ministarstvo prepoznaje i cijeni naš doprinos u oblasti digitalne transformacije i nadamo se da ćemo u budućnosti moći da se pohvalimo brojnim zajedničkim projektima”, saopštio je Zaimović.

Rok za prijave za besplatne pakete je do 01. oktobra 2021. godine. Za sva pitanja prilikom registracionog procesa za neko od ponuđenih rješenja, možete nas kontaktirati putem e-maila: [email protected]

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije