Povežite se sa nama

Tema

’’ČETNOZITET’’ BOŽOVIĆA I GLUŠICE: Rusofili, svetosavci i kukavičluk akademske zajednice pretvorili UCG u univerzitet Ravne gore!

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Destruktivno-izdajnička vlast koja je nakon 30. avgusta 2020. instalirana od strane svetosavske sekte (SS) koja se vodi pod akronimom SPC, inostranih političkih i bezbjednosno-obavještajnih centara obavila je prilično dobar posao u svetosavizaciji, odnosno četnizaciji državnih institucija po dubini.

U ovom zlokobnom procesu jedna od institucija koja je najviše stradala je Univerzitet Crne Gore, čiju su ”svetosavizaciju” i čišćenje od crnogorskog kadra, po nalogu Matice srpske i SPC, direktno koordinirali odlazeći premijer Zdravko Krivokapić i odlazeća ministarka nauke, prosvjete, kulture i sporta Vesna Bratić – samoproklamovana žena-četnik, pridošlica iz Bileće.

Stoga i ne čudi što je za ovaj prljavi posao, zbog svojih zasluga u širenju toksične rusko-velikosprske propagande, za rektora UCG doveden ekstremni velikosrbin i rusofil Vladimir Božović za koga se već duže vremena sumnja da je saradnik srpske obavještajne službe BIA-a kodnog naziva ’’Naliv-pero’’.

Vladimir Božović ”Naliv-pero”: Osumnjičeni saradnik stranih službi na čelu UCG

Božovića je za mjesto rektora preporučilo to što je osnivač propagandne platforme srpske BIA-e koja se vodi pod kodnim imenom IN4S, i koja je svesrdno doprinijela širenju anticrnogorske, velikosrpske i rusofilske propagande u Crnoj Gori.

Kada tome dodamo da je prije instaliranja Božovića, Rajka Glušica iz kriptočetničke kombi-partije URA postavljena za predsjednicu Upravnog odbora UCG, onda je jasno da je četnizacija Univerziteta bila jedan od prioriteta svetosavske vlasti.

Treba međutim napomenuti, da su na ruku neočetničkim strujama u Crnoj Gori išli nadaleko čuveni kukavičluk, neodlučnost, sklonost ka koritarenju i poltoronizmu koji već decenijama vlada u takozvanoj akademskoj zajednici u Crnoj Gori.

Velikosrpski Upravni odbor

Nakon što su Krivokapić i Bratićka za predsjednicu postavile funkcionerku kriptočetničke URA-e, Rajku Glušicu u Upravni odbor UCG je imenovana probrana ekipa velikosrba na čelu sa poslanikom DF-a Budimirom Aleksićem (koji je u međuvremenu razriješen). U UO su imenovana  lica koja važe za osvjedočene svetosavce – Milijana Novović Burić, Milena Burić, Milica Kadović Đorojević iz Matice srpske i NVO “Ne damo svetinje”.

Zatim je u UO umjesto Duška Bjelice imenovana Dijana Vučković s Filozofskog fakulteta, iz Bileće, po preporuci Vesne Bratić. Umjesto Miloša Kneževića je došla Nevena Mihajlovic sa PMF-a, odakle je i rektor Božović. Umjesto Desanke Radojičić, predstavnice neakademskog osoblja, imenovan je Sekula Raičević sa FPN.

Elita na okupu: Božović, Glušica i Budimir Aleksić

Umjesto saradnice u nastavi Sare Serhatlić imenovana je Rajka Peković Đoković sa Pravnog fakulteta, sestra prorektorice Sanje Peković, desne ruke Božovića i Glušice.

Kao simbol trijumfa svetosavlja i gaženja sekularnog karaktera UCG, za člana UO imenovan je i paroh nikšićki i šef izdavačke službe Eparhije budimljansko-nikšićke Nikola Marojević, koji ne smije da se izjasni ni o čemu bez saglasnosti SPC. To dovoljno kazuje koga predstavlja u UO UCG, i pod čijim patronatom ovo tijelo funkcioniše.

Uz navedena kadrovska rješenja tandem Božović i Glušica po nalogu SPC, uz podršku ministarstva na čijem je čelu bila žena-četnik iz Bileće, potpomognuti prorektorima bivšeg rektora Danila Nikolića – Irenom Orović, Sanjom Peković i Veselinom Mićanovićem potpuno je slomljen UCG.

Legalizacija svetosavizacije i širenje ruskog uticaja

Izvori portala Aktueno iz UCG navode da je cilj vlasti bio da formira Upravni odbor Univerziteta CG koji će legalizovati sve odluke Božovića i Glušice.

’’Njihov cilj, u kojem su zbog kukavičluka i poltronizma akademske zajednice u najvećoj mjeri i uspjeli, bio je da pretvore državni univerzitet u Crnoj Gori u regrutacijsko-sabirni kadrovski centar ’srpskog sveta’ i ustanovu za zapošljavanje članova Matice srpske (MS), litijaša, članova NVO ’Ne damo svetinje’, zaslužnih za ideološko-civilizacijski ponor u kome se nalazi Crna Gora posljednje dvije godine’’, navode naši izvori.

Kako su nam kazali, bez protivljenja akademskog osoblja koje ćutke posmatra urušavanje svih etičkih principa, Glušica i Božović na elektronskim sjednicama Senata i Upravnog odbora UCG sprovode u djelo ono što je Božović još 2015. najavio na konferenciji posvećenoj širenju ruskog uticaja, kada je govorio i da je ’’DNK ujedinjenja 1918. bio Kosovski zavjet’’.

Kukavičluk i poltronizam kadrova doveo do četnizacije UCG

’’Treba pitati Abazovića hoće li on kao novi premijer smijeniti Glušicu, predstavnicu URA-e u UO UCG, Božovića i ostale političko-ideološki postavljene ’stručnjake po dubini’ Univerziteta ili će UCG i dalje djelovati kao da mu je sjedište na Palama i kao da mu je IN4S bilten’’, rekli su naši sagovornici.

Nemjerljiv doprinos Glušice srbizaciji UCG

Iako se smatra da su za sprovođenje četnizacije na UCG, pored kukavičluka akademske zajednice, najzaslužniji rektor neočetnik i rusofili Vladimir Božović i samoproklamovana žena-četnik Vesna Bratić, nikako se ne smije zanemariti i zasluga URA-e i njenih kadrova.

Upravo takav kadar URA-e je Rajka Glušica koja je, kako su kazali naši izvori, među kolegama poznata kao kriptočetnička – stručnjakinja koja je, kako javnost više puta imala prilike da se uvjeri, čak smatrala da je i ijekavica srpska.

’’Njen ’razvoj’ pratio je kretanje vlasti u Crnoj Gori. Kada je konačno shvatila da je vlast odlučno krenula na suverenistički put, Glušica se ’prešaltala’. Kao nagrada za to šaltanje uslijedili su izbori u zvanje, pa je postala vanredna, a zatim i redovna profesorica Univerziteta Crne Gore. Izabrana je za vanrednu profesoricu na osnovu sljedećih knjiga:  “Gramatika i jezik XIX vijeka”, Kulturno-prosvjetna zajednica Podgorica, 2001, 183 strane, te “Jezički priručnik za strance /Upoznajmo Crnu Goru/” u koautorstvu s dr Julijanom Vučo, Podgorica 2001, 127 strana (bez navedenoga izdavača) – tako stoji u biltenu UCG. A za redovnu profesoricu na osnovu rada u zborniku (u biltenu UCG naveden pod pogrešnim naslovom) koji je predstavila kao koautorsku monografiju. O svemu ovome javnost je više puta obaviještena, čak i nadležna instanca UCG, ali bez reakcije univerzitetske vlasti’’, podsjećaju naši izvori.

Rajka Glušica na tribini koalicije ”Crno na bijelo”: U pozadini se vidi jedan od, kako se sumnja, najpoznatijih saradnika BIA-e u Crnoj Gori

Kako ističu, kada je sve to prošlo uz amin univerzitetskih vlasti, dobila je i dvosobni stan u podgoričkom naselju Vektra, bez konkursne procedure i pored toga što je imala porodičnu kuću u Nikšiću.

Vraćanje na fabrička podešavanja

’No, kako je postajalo sve očitije da će Crna Gora posrnuti pred napadima velikosrpstva, Glušica se opet prešaltala na svoje početke, namirisavši da je URA novi majdan iz kojeg može crpiti blagodeti na koje je navikla. Da se dokaže što prije, napala je bivšu crnogorsku vlast da je nacionalistička, da sprovodi nacionalističku jezičku politiku. Preko režimskog tabloida Vijesti vodila je anticrnogorsku jezičku propagandu, FCJK optuživala da od studenata pravi bolesne ljude itd. Svoju uspješnu ulogu ’trojanske kobile’ u crnogorskom društvu naplatila je mjestom predsjednice Upravnog odbora UCG, kao predstavnica Krivokapićeve Vlade i Abazovićeve URA-e’’, navode naši izvori.

Ističu da je upravo Glušica sa te pozicije za rektora uspjela dovesti osnivača propagandne platforme BIA-e – IN4S Vladimira Božovića pomoću kojega sprovodi ono što je Božović najavio 2015. – predaje Crnu Goru ruskom političkom uticaju.

’’Sada kad je UCG pao na međunarodnoj ljestvici, ona se bavi citatima iako nije poznato da je nekad citirana od ozbiljnih naučnika niti je ima u ozbiljnim bazama. Uporna pretraga u bibliotečkim bazama u CG i regionu nije pomogla da pronađemo knjige na osnovu kojih je izabrana u zvanje. Nijesmo ih pronašli jer nikad nijesu ni napisane ni objavljene. Izmišljene su za jednokratnu upotrebu Rajke Glušice za izbor u zvanje. To zna cijeli UCG, zna i ćutke pristaje da im takva falsifikatorka bude na čelu ustanove’’, navode naši izvori.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
1 Komentar
Prijava
Notifikacija
guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Fan Coil
Fan Coil
12.03.2022. 20:44

Zašto se ovaj autor ne potpiše imenom i prezimenom da ga možemo pitati da objasni ove jezičke novokovanice kojih nema u Crnogorskom jeziku?
Ali jasno je da se radi o DPS-ovskom lizdupu kome “kane ”
po koji eurić ako napiše što ljigaviji tekst u kome je najvažnije ogaditi te nekakve srbe ili možda Srbijance,zavisi šta je u tom bolesnom mozgiću trenutno targetirano.
A sigurno ima bar nekoliko rođaka u toj nekakvoj Srbiji,a nedaj bože da njih nazove ovakvim odvratnostima…..ili kad mu nedaj bože zatreba nekakvo liječenje (bolje) ,potrčaće prvo u tu Srbiju i među te “ljigave “da potraži pomoć i liječenje….a da i nepričamo o ulju i brašnu koje se ovih dana nemilosrdno razvlači iz DPSovog VOLI-ja a s etiketama te opsane anti-Crnogorske sr”б”ske države.
Samo pljuj,ali pljuješ na sebe.
Časnije ti je ćuti i pođi prošetaj neđe u prirodu.

Sponzor

Najčitanije