Povežite se sa nama

Tema

”SRPSKI SVET” POLOMIO ZUBE U CRNOJ GORI: Da je vječna!

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Crna Gora obilježava 21. maj, Dan nezavisnosti. Danas se navršava 16 godina od kad smo na referendumu 2006. ispravili istorijsku nepravdu i kada je Crna Gora ponovo dobila status suverene i nezavisne države.

Iako je prošlo više od deceniju i po od obnove državne nezavisnosti, Crna Gora se i dalje nalazi pod prijetnjom istih onih političkih izdajničko-hegemonističkih sila koji su nastojale da je zadrže u statusu srpske pokrajine, ili u najboljem slučaju ruske gubernije.

Te snage potpomognute izdajničkim strankama uspjele su da osvoje vlast u avgustu 2020. godine i činile su sve da uruše nacionalne, ekonomske, bezbjednosne temelje države i da nakon što joj ”slome kičmu” vrate pod okrilje nekog sumanutog projekta ”srpskog sveta” – ratnohuškačkog relikta prošlosti.

Crna Gora je ipak pokazala zube i nakon 5. septembra, sramnog ustoličenja nedostojnog popa Jovana Mićovića koji je, zajedno sa svojim beogradskim šefom Porfirijem Perićem oskrnavio tron Svetog Petra Cetinjskog, počeo je pad izdajničke vlade vjerskih ekstremista.

Skupština Crne Gore 4. februara izglasala je nepovjerenje vladi na čijem je čelu bio Zdravko Krivokapić – vjerski ekstremista koji je javno kazao da ”Crne Gore ne bi bilo kao suverene države da se on pitao”.

Jovan Mićović, Zdravko Krivokapić i agenti SS: Umalo uvukli Crnu Goru u mrak teokratije

Zdravko Krivokapić i njegovi apostoli u teokratsko-izdajničkoj vladi, voljom klerofašističkih, desničarskih političkih snaga, potpomognuti velikodušnom finansijskom i obavještajno-propagandnom podrškom Srbije i Rusije na krilima Srpske pravoslavne ckrve (SPC), došli su na pozicije sa kojih su, istina kratko, ali veoma intenzivno urušavali sve što je građeno nakon 21. maja 2006. godine.

Umjesto vjerskog ekstremiste, saradnik BIA-e

Bivša teokratsko-izdajnička vlada, i njeni funkcioneri dokazali su se za vrijeme svog kratkog mandata kao apsolutne i zlonamjerne neznalice, praznoglavci i snishodljivci. Kao njihovu zaostvštinu treba pomenuti – zaduživanje od skoro milijardu eura pod veoma sumnjivim okolnostima, gašenje nacionalne avio-kompanije, naporan rad na ukopavanju Crnogorske plovidbe i Barske plovidbe, ozakonjavanje otimačine crnogorske imovine od strane okupatorske crkve, partijsko zapošljavanje, uništavanje ANB-a, Ministarstva odbrane, uništavanje crnogorske diplomatije potpomognuto svetosavskim kadrom bivše vlasti, unazađivanje i teokratizacija društva, sumanuti ekonomski programi nakon kojih su cijene osnovnih proizvoda skočile u nebo…

Takođe treba napomenuti neviđeni revanšizam koji je stupio nakon formiranja vlade Zdravka Krivokapića usmjeren prema pripadnicima bivše vlasti.

Pozitivna stvar je što je nakon neumornog djelovanja patriotskih i progresivnih snaga, uz konačno buđenje zapadnih partnera, srušena izdajnička vlada destrukcije, za koju je 21. maj bio ”dan žalosti” i čiji su ministri bili otvoreno protiv crnogorskog suvereniteta.

Za razliku od vlade Krivokapića i njegovih ministara koji su čini se otvoreno, radili da ponovo uguraju Crnu Goru u granice velikosrpskog političkog provizorijuma, nova, nedavno izabrana vlada na čelu sa Dritanom Abazovićem, koja makar formalno, poštuje suverenitet i nezavisnost Crne Gore.

Međutim, nova vlada ne smije da se igra sa tekovinama 21. maja, s obzirom da je podržana od najjače, suverenističke i proevropske partije u Crnoj Gori DPS-a, koji bi uskratio podršku izvršnoj vlasti ako bi opet, otvoreno zastranila kao njeni prethodnici.

Dritan Abazović: Osumnjičeni saradnik BIA-e

Ipak, treba biti veoma oprezan jer je čovjek na čelu nove vlade krajnje kontroverzna ličnost. Za Dritana Abazovića se već duže vremena spekuliše da sarađuje sa obavještajno-bezbjednosnim službama Srbije, prije svega BIA-om. Portal Aktuelno pisao je o njegovim vezama sa bivšim prvim obavještajcem ove službe Markom Parezanovićem, pisali smo i o tajnim susretima sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Kada se tome doda otvorena podrška Abazovića propalim velikodržavnim projektima kao što je Otvoreni Balkan i servilnost prema okupatorskoj organizaciji – svetosavskoj sekti (SS) koja se vodi kao SPC, onda crnogorski građani treba da budu krajnje oprezni kada je u pitanju rad trenutne, privemene vlade.

SPC i velikosrpska propaganda

Kada govorimo o Danu nezavisnosti, ne možemo a da ne pomenemo velikosrpsku propagandu, potpomognutu opskurnim medijskim plaćenicima i ispostavama srbijanske BIA-e u Crnoj Gori koja je mnoge  ubijedila da je 21. maja 2006. zaokružen projekat formiranja ”kriminalne države” osmišljen od strane bivše vlasti… Ovom etiketiranju debelo su doprinijele i korumpirane strukture u bezbjednosnom sektoru (prije svega u policiji) koje su svoje kriminalne radnje krili iza plašta patriotizma. To je proteklih dana postalo jasno nakon objavljivanja dokumentacije Europola. A zbog te uske grupice ljudi, etiketirana je čitav država i njen politički vrh!

Uz to svetosavska sekta (SPC), koja je baza mrzitelja Crne Gore i centar vjersko-političke propagande koje mnoštvo ljudi drži u stanju zatucanosti šireći laži i manipulacije, i dalje ima jak uticaj na crnogorsko društvo.

Ove udružene snage, koje su svesrdnu pomoć dobijale od bivše izdajničke vlade, učinile su da 21. maj bude relativizovan, a od mnogih je predstavljen kao nebitna stvar, koju slave samo ”pripejd patriote”.

Crnogorske patriote: Rak-rana ”srpskog sveta”

Ovakve gnusne laži koje propagiraju razni velikosrpski plaćenici zadojeni četništvom, klerofašističkim svetosavljem i koljačko-velikosrpskom ideologijom imaju svoje uporište u čitavoj jednoj subkulturi profesionalih ”ugroženih” Srba!

Ti krugovi mogu da negiraju državu Crnu Goru, da negiraju postojanje crnogorske nacije, da negiraju crnogorsku istoriju, da cjepkaju i pale crnogorsku zastavu, da se sprdaju sa crnogorskom himnom, da prisvajaju ili devastiraju crnogorsku imovinu, da se bogate ili samo pristojno zarađuju na račun Crne Gore, da je pljuckaju po društvenim mrežama, da prijete Crnogorcima na sve načine koje zamisliš, da ih omalovažavaju koliko ‘oćeš, da ispaljuju uvrede i kletve na račun tih, kako ih već zovu – pripejd patriota…

Takođe mogu da za sve svoje lične neuspjehe uvijek krive crnogorsku vlast. I da usput slave srpske ratne zločince i da se uglavnom provuku nekažnjeno jer je ovaj obrazac ponašanja postao ”mejnstrim” u Crnoj Gori za vrijeme bivše vlade.

To je tužna politička slika Crne Gore, koja je do prije nekoliko mjeseci bila u opasnosti da postane teokratsko državno uređenje gdje bi svetosavski bog i pravoslavni pop mogli da daju opravdanje za sva zlodjela, nepromišljenosti i poraze i u kome će sve biti relativizovano kroz pozivanje na ”kriminal bivše vlasti”.

”Srpski svet” slomio zube

Iako su okupatorsko-izdajničke snage mislilie da će Crna Gora da se preda i pokori pred naletom hegemonije velikosrpstva potpomognutog malignim ruskim uticajem i domaćim izdajnicima, grdno su se prevarili!

Patriotska svijest kod Crnogoraca se probudila i to je svima postalo jasno nakon rušenja najgore vlade u istoriji Crne Gore.

Glas onih koji vole svoju zemlju se digao jer više nijesu mogli da trpe da ih vrijeđeju, ponižavaju, nazivaju ”Milogorcima”, ”Montengrinima” samo zato što su patriote ili zato što rašire zastavu Crne Gore.

Iako je i dalje jaka retrogradna svijest ”pećinskog velikosrpskog nacionlizma” koja još gori na vatri ratnohuškačke retorike iz 90-ih, ova nesreća koja nas je snašla učinila je da te snage konačno budu ogoljene i istjerane na svjetlost dana, gdje takve mračnjačke ideologije teško opstaju!

I zaista,”srpski svet” je u Crnoj Gori polomio zube! Sad treba sačekati da se država konačno obračuna sa takozvanim patriotama koje svoja nepočinstva i koruptivno-kriminalne radnje kriju iza takozvane ”ljubavi prema Crnoj Gori”. Nakon što ti uski krugovi koji godinama kompromituju Crnu Goru poistovjećivanjem svojih ličnih interesa sa državom, budu izvedeni pred lice pravde, konačno ćemo skinuti hipoteku ”mafijaške države”. Hipoteku koju su Crnoj Gori, zbog šačice opskurnih pojedinaca, podmuklo prišili neočetnički, svetosavski, putinistički i klerofašistički propagandni krugovi.

Zato danas treba imati nadu i slaviti!

Srećan Dan nezavisnosti! Da je vječna!

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
1 Komentar
Prijava
Notifikacija
guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Nikšić uz Cetin
Nikšić uz Cetin
21.05.2022. 15:47

Da je vječna! Treba slaviti iz sveg srca najveći praznik svoje mile domovine.❤️🇲🇪❤️

Sponzor

Najčitanije