Connect with us

Društvo

URA OFORMILA SEKTOR ZA ZDRAVSTVO: Zalagaće se za bolje zdravstvo i položaj zdravstvenih radnika

Published

on

Foto: GP URA

Prekjuče je u prostorijama Građanskog pokreta URA održan prvi sastanak Sektora za zdravstvo te partije. Na sastanku je izglasan plan i program narednih aktivnosti Sektora, a njemu su prisustvovali zdravstveni radnici iz raznih oblasti medicine, stomatologije, farmacije, fizioterapije…

„Dajemo podršku Vladi Crne Gore u ostvarivanju evropske agende, gdje smo u velikom zaostatku. Podržavamo i Ministarstvo zdravlja u ostvarivanju evropskih standarda u zdravstvu koje smo mi u URA i nazvali “Zdravstvo za sve”, što smo i predstavili javnosti prije dvije godine”, kazao je tim povodom dr Caro Pavličić, član Predsjedništva URE.

Kako je objasnio, Sektor za zdravstvo URE će brižljivo pratiti dešavanja u sistemu zdravstva Crne Gore i pomagati svojim predlozima i sugestijama.

„Volio bih da se i u sferi zdravstva provjeri sve što ne funkcioniše dobro i da hrabro, ali i racionalno, iskoračimo u pravljenju boljeg crnogorskog zdravstva za sve. Trebaće nam energije, dobrih programa, novca i vremena. Važno je da stvaramo vrhunske profesionalce u sistemu, da im omogućimo da rade u optimalnim uslovima i da ih sačuvamo da rade i svojim djelima pomažu Crnoj Gori. To je moguće postići”, dodao je dr Pavličić.

Prema riječima Igora Ljutice, koordinatora Sektora za zdravstvo URE, zdravstveni sistem kojem teže iz te partije zasniva se na četiri ključna principa: ,,To su humanost, odgovornost, efikasnost i finansijska održivost. Pred svima nama je dug i težak put ka ozdravljenju Crne Gore. Tu smo da pomognemo, koliko je u našoj mogućnosti, ne samo rad nove Vlade, već i svakom građaninu Crne Gore”, kazao je on.

Na sastanku novog Sektora za zdravstvo pružena je i podrška novoizabranoj ministarki zdravlja nove Vlade Crne Gore dr Jeleni Borovinić-Bojović i njenom timu u nadi da će se uspješno suprotstaviti trenutnoj situaciji u zdravstvu, otežanoj uslovima pandemije COVID-19. Kao glavne zadatke u narednom radu Sektor izdvaja nadogradnju postojećeg zdravstvenog programa URA „Zdravstvo za sve“, sa posebnim osvrtom na prevenciju u zdravstvu, kao i bolji položaj zdravstvenog radnika u društvu, povećanja zarada za sve u zdravstvenom sistemu sa posebnim osvrtom na zarade ljekara.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije