Connect with us

Društvo

VIŠI SUD: Optuženi za šverc 500 kilograma marihuane braniće se sa slobode

Published

on

Viši sud u Podgorici prihvatio je jemstvo od 60.000 eura u nekretninama Nikšićanina Maria Vojičića (27) koji se tereti da je početkom ove godine godine zajedno sa Danilovgrađaninom Slobodanom Labovićem (30) pokušao da prokrijumčari više od pola tone marihuane iz Crne Gore u Italiju, pišu Dnevne novine.

Njemu je pritvor određen 30. januara nakon saslušanja pred sudijom za istrage Višeg suda. Nikšićanin i Danilovgrađanin uhapšeni su u okviru policijske akcije “Trak”, a na teret im se stavlja krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Droga je pronađena i oduzeta kada se službenici carinske ispostave u Podgorici pregledali kamion firme “Vojičić kornere” koji je trebalo da preveze robu u Italiju.

Planirano je bilo da roba preko Graničnog prelaza Debeli brijeg napusti našu državu i krene dalje. Međutim, skeniranjem teretnog vozila uočeno je da se u tovarnom dijelu nalazi neprijavljena roba, zbog čega su carinici pregledali vozilo i uz pomoć specijalizovane opreme među uredno prijavljenom robom za izvoz pronašli 85 pakovanja različite veličine u kojima se nalazila marihuana.

Prema nezvaničnim saznanjima, duži period inspektori su pratili i nadgledali Vojičića, koji je navodno i angažovao Labovića da za njegov račun kamionom odveze “turu” do Hrvatske.

Viša državna tužiteljka Tanja Čolan Deretić podigla je optužnicu protiv njih dvojice, a terete se da su 26. januara ove godine teretnim vozilom pokušali da prošvercuju 550 kilograma marihuane.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije