Povežite se sa nama

Društvo

VOJSKA CG: Za vakcinaciju zainteresovana polovina pripadnika VCG

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

U Vojsci Crne Gore (VCG) do sada je vakcinisano 29 osoba, a oko 48 odsto pripadnika VCG zainteresovano je za imunizaciju protiv koronavirusa, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Iz Ministarstva su kazali da su pripadnici VCG u svakodnevnom radu i redovnim aktivnostima izloženi riziku od transmisije koronavirusa, kao i svi građani Crne Gore, ali da se strogo pridržavaju propisanih mjera za suzbijanje pandemije COVID-19.

„U VCG je, shodno prioritetima za imunizaciju, vakcinisano 29 lica, koja se nalaze u prvoj grupi po prioritetu, odnosno medicinski radnici“, saopštili su iz Ministarstva agenciji MINA.

Kako su rekli, od 29 medicinskih radnika, deset će biti angažovano za ispomoć Domu zdravlja Podgorica u procesu vakcinacije građana.

Iz Ministarstva su kazali da je u Vojsci sprovedena anketa za imunizaciju protiv koronavirusa, koja pokazuje da je oko 48 odsto pripadnika zainteresovano za vakcinaciju.

Prema njihovim riječima, pripadnicima koji su trenutno u misiji omogućeno je, u državama u kojima obavljaju misiju da se vakcinišu, ukoliko to žele.

„Što se tiče učešća u mirovnim misijama u narednom periodu, obaveza i postupak vakcinacije će zavisiti od stava i instrukcija komandi misija i operacija u kojima će pripadnici VCG biti angažovani“, pojasnili su iz Ministarstva i dodali da će u skladu sa tim instrukcijama, biti regulisana obaveza vakcinacije.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije