Connect with us

Društvo

ZVICER ZA LUČU: U Vladi se nalaze ministri koji Crnogorce nazivaju nepostojećom nacijom

Published

on

Disciplinski postupak sproveden je prema Bojanu Zviceru, vodniku I klase na dužnosti u Centru za obuku u Vojci Crne Gore. Zvicer je kažnjen zbog statusa na Facebooku.

„U svojoj odbrani sam potvrdio da sam Vladu nazvao fašističkom. Ali sama Vlada je 28. decembra 2020. godine glasala protiv predloga zakona o zabrani fašističkih, neofašističkih organizacija, i upotrebe njihovih simbola“, smatra Zvicer.

Načelnik Generalštava VCG Milutin Đurović kaznio ga je smanjenjem plate od 30 odsto osam mjeseci, jer je 5. januara napisao da je nova Vlada fašistička.

Foto: Facebook Bojan Zvicer

Zvicer objašnjava da je Vlada Crne Gore izvršila diskriminaciju prema njemu i svim ostalim Crnogorcima pravoslavne vjeroispovijesti, a koji su poštovaoci Crnogorske pravoslavne crkve CPC.

U svojoj odbrani je naveo da se u Vladi nalaze ministri koji za sebe kažu da su četnici, ministri koji Crnogorce nazivaju nepostojećom nacijom i genetičkim inženjeringom.

Foto: Facebook Bojan Zvicer

Na Badnji dan onemogućena sloboda kretanja, garantovana Ustavom, na način što su mu ogradom i obezbjeđenjem onemogućili prolazak i nalaganje badnjaka ispred Cetinjskog manastiraZvicer smatra da nije zoupotrijebio slobodu govora.

„Možda sam indirektno uvrijedio pojedince koji se deklarišu kao pripadnici četničkog pokreta. Nije moj problem što je taj pokret označen kao fašistički saradnik nacističke Njemačke i fašističke Italije“, navodi u orazloženju.

Zvicer ne vidi šta je sporno u statusu kada Vlada i sama svojim postupcima potvrđuje njegove navode.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije