Connect with us

Društvo

VRHOVNI SUD: Radović i Žižić u trci za predsjednika Vrhovnog suda

Published

on

FOTO: In4s

Nakon ponovljenog javnog oglasa za izbor predsjednika Vrhovnog suda, Sudski savjet je na sjednici utvrdio da su kandidati koji ispunjavaju zakonom propisane uslove za izbor Miraš Radović, sudija Vrhovnog suda Crne Gore i Milenka Žižić, sutkinja Apelacionog suda Crne Gore.

Listu kandidata će biti dostavljena Opštoj sjednici Vrhovnog suda na dalje postupanje.

Na istoj sjednici je obavljen je intervju sa kandidatima koji su shodno zakonskoj proceduri ostvarili potreban broj bodova na testiranju.

Intervjuima je prethodila identifikacija 24 kandidata za izbor 10 kandidata za sudije osnovnih sudova, koji su po oglasu od 7. maja 2019. godine, i Odluci Savjeta od 31.12.2020.godine, radili ponovljeni test iz građanske i krivične materije 25. i 26. januara 2021. godine.

“Nakon sprovedenog zakonskog postupka i utvrđenih ocjena, Savjet je donio odluku da se za kandidate za sudije osnovnih sudova izaberu: Vladimir Bulatović, Neda Vukoslavčević, Jelena Radović, Vladana Raičević, Krsto Pejović, Anja Milić Krkeljić, Milena Marković-Vujanović.

Sudski savjet je konstatovao prestanak funkcije Miliću Međedoviću, sudiji Apelacionog suda Crne Gore, zbog sticanja prava na starosnu penziju.

Sudski savjet je konstatovao prestanak funkcije sutkinji Vrhovnog suda Crne Gore Dragici Milačić, sutkinji Višeg suda u Bijelom Polju Jadranki Ćulafić i sutkinji Suda za prekršaje u Bijelom Polju Branki Pantović, na lični zahtjev.

Postupajući po zahtjevu Gorana Vrbice, nekadašnjeg sudije Osnovnog suda na Cetinju, Sudski savjet je shodno Zakonu o upravnom postupku poništio odluku od 21.12.2017. godine, kojom je imenovanom prestala sudijska funkcija, i donio odluku da sudiju Vrbicu rasporedi na upražnjeno sudijsko mjesto u Osnovnom sudu u Kotoru.

Savjet je donio odluku da se raspiše javni oglas za izbor 15 kandidata za kandidate za sudije osnovnih sudova, 10 kandidata za kandidate za sudije za prekršaje.

Takođe, donijeta je odluka o raspisivanju javnog oglasa za popunjavanje jednog sudijskog mjesta u Vrhovnom sudu Crne Gore i dva sudijska mjesta u višim sudovima.

Savjet je donio odluku i o raspisivanju internog oglasa za popunjavanje dva sudijska mjesta u Višem sudu u Bijelom Polju, kao i po jedno sudijsko mjesto u sudovima za prekršaje u Podgorici i Bijelom Polju.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije